Gå videre til innhold
Canon markedsleder i totalmarkedet i 2013

Pressemelding -

Canon markedsleder i totalmarkedet i 2013

Oslo, 31. mars 2014 – Canon Norge presenterer gode resultater innen Office-markedet for 2013 og lander året som markedsleder med 23 % markedsandel.

Markedet for laserprintere gikk ned 4 %, mens Canon vokser med 67 %. Bedriftsmarkedet for MFP* går ned 5 % og selv om Canon også går tilbake her, er selskapet igjen nummer 1 i totalmarkedet med 23,2 % markedsandel. I tillegg kan Canon vise til en markedsandel på 75 % innen dokumentskannere.

Magnus Blegen, markedsdirektør innen bedriftsløsninger i Canon Norge, er svært fornøyd med fjorårets resultater. Han forteller om stadig hardere konkurranse og raske endringer i markedet der selskaper leter etter nye måter å tilpasse seg og vokse på.

- Canon har erfaringen og menneskene til å lede kundene gjennom disse endringene. Vi kan fullstendig redefinere måten kundene jobber på og de resultatene de oppnår – fra det ordinære til det ekstraordinære. Dette viste vi i 2013, der vi landet året som markedsledere med 23 % markedsandel, viste 6 % vekst innen Solution Business og leverte et meget sterkt år innen digitaltrykk.

Klare for vekst:

Gjennom 2013 har vi bygget opp et nytt Canon Norge, med mange nye medarbeidere – og et nyoppusset signalbygg som hovedkontor. Våre kanaler og Service & Support er posisjonert for profitabel vekst – og tent på suksess.

- I 2014 skal ha betydelig vekst innen kontormarkedet, ytterligere styrke vår posisjon innen Professional Print og vi skal ta nye steg for å bli en ledende løsningsleverandør, også innen Information Management, avslutter Magnus Blegen, markedsdirektør for bedriftsløsninger i Canon Norge.

*Bedriftsmarkedet for MFP er her definert som det markedet som markedsanalyseselskapene referer til som «Copier» - noe som feilaktig vil kunne oversettes med «kopimaskin» på norsk.



Emner

Kategorier


Canon Norge
Canon Norge har rundt 400 medarbeidere og er representert ved 11 salgskontorer, derav 9 regionale Canon Business Center (CBC) som tilbyr lokale salgs- og supporttjenester. Hovedkontoret ligger på Holmlia i Oslo. Fra og med den 1. juni 2013 er Canon Norge og Océ Norge juridisk ett selskap; Canon Norge as. Merkenavnet Océ består under Canon Group og eksisterer fortsatt på en rekke produkter.

Canon er den ubestridte lederen innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet. Vår produkt- og løsningsportefølje omfatter alt fra foto, video, skrivere, skanner og faks til multifunksjonsprodukter med tilhørende løsninger og tjenester. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

I Canon mener vi at samfunns- og miljøansvar er en integrert del av god forretningspraksis. Dette gjenspeiles i vår bedriftsfilosofi Kyosei – Å leve og arbeide sammen for et felles gode.

Mer informasjon om Canon Europa er tilgjengelig her: www.canon-europe.com

Kontakter

Trond Sliper

Trond Sliper

Pressekontakt Product Marketing Specialist Foto-, video-, og printprodukter
Siw Holmgren

Siw Holmgren

Pressekontakt PR & Communications Specialist B2B & B2C Corporate & Marketing Communication

Canon Norge
Hallagerbakken 110
1256 Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom