Gå videre til innhold
Jorunn Tharaldsen og Aina Sollie Steen er storfornøyd med responsen på Nordic Living.
Jorunn Tharaldsen og Aina Sollie Steen er storfornøyd med responsen på Nordic Living.

Pressemelding -

Gjennomslag for personlig print på Nordic Living

Embracing change var temaet for årets Nordic Living, og i inspirasjonsområdet bidro Canons teknologi til nye former for personlig design og interiør. Det gikk på ingen måte ubemerket hen.

Storsamling for interiør og design
Nordic Living er et av interiørbransjens årlige høydepunkter, der aktuelle utstillinger, stands og foredrag fyller hele Norges Varemesse på Lillestrøm. Under arrangementet nå i slutten av januar var billedkunstner og interiørdesigner Aina Sollie Steen valgt som kurator for messens inspirasjonsområde. Der kunne publikum oppleve kunstnerens arbeider på en helt ny måte, med printkvalitet, materialvalg og holdbarhet hevet til et nytt nivå.

Skepsis snudd til entusiasme
Billedkunstner Aina Sollie Steens utvalgte arbeider ble vist reprodusert på tekstiler, dekorflis, lydpaneler og andre materialer. Først og fremst er det samarbeidet mellom Aina og trendekspert Jorunn Tharaldsen som nå bærer frukter. De to utnytter at Canon utvikler og tilbyr teknologi som muliggjør produksjon av personlig dekor og interiør på en langt bedre måte enn før, og at produksjonsbedriften ROOMSTORIES i Oslo besitter teknologi og kompetanse rundt denne produksjonsformen. Messens besøkende kunne oppleve Aina Sollie Steens originalarbeider og de printede resultatene på ulike materialer. Kunstneren selv la ikke skjul på at hun i utgangspunktet var skeptisk, men at dette har endret seg.

– Jeg har alltid vært skeptisk til print, og det var jeg i utgangspunktet nå også. Som kunstner og interiørdesigner arbeider jeg med analoge prosesser og ønsker at dette preger sluttproduktet, ikke minst når det kommer til taktilitet, tekstur og materialer. Med disse nye produksjonsmetodene fra Canon opplever jeg imidlertid at sluttproduktet fremdeles er mitt arbeid, og derfor er skepsisen min faktisk snudd til stor entusiasme, forteller en strålende fornøyd Aina Sollie Steen, som både hadde egen stand på messen og altså var kurator for inspirasjonsområdet.

Kreativitet møter teknologi
Jorunn Tharaldsen var invitert av Nordic Living til å holde foredrag om hvordan kjente materialer møter ny teknologi. Der tok hun blant annet opp viktigheten av at de kreative utøverne kjenner de nye teknologiske mulighetene.

– Det er utvilsomt et behov for at de kreative forstår hvilke muligheter de nye trykkmetodene skaper. Nå kan vi reprodusere kunst, mønstre, foto og mye annet på dekorfliser, tekstiler, lydpaneler og andre materialer, og hele produksjonsprosessen utføres her i landet. Det har skjedd utrolig mye på dette området siden vi drev nybrottsarbeid og viste det på messen her for et år tilbake. Nå opplever vi enorm interesse, forteller Jorunn. Tidligere har hun blant annet vært medansvarlig for prosjektet Dusty, der de gjenskapte gamle herregårdsmønstre på nye materialer. Nå er hun tilknyttet Modena Flis som trendekspert for bedriften som antagelig er ledende i landet når det gjelder levering av dekorfliser med kundens unike motiver.

Emner


Canon Norge

Canon Norge har rundt 320 medarbeidere og er representert ved 9 regionale Canon Business Center (CBC) som tilbyr lokale salgs- og supporttjenester. Hovedkontoret ligger på Holmlia i Oslo.

Canon er den ubestridte lederen innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet. Vår produkt- og løsningsportefølje omfatter alt fra foto, video, skrivere, skanner og faks til multifunksjonsprodukter med tilhørende løsninger og tjenester. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

Canon Norge en del av Canon Europa, som du kan lese mer om nedenfor.

Om Canon Europa
Canon Europa er en del av Canon Inc, som er en av verdens ledende leverandører av imaging- og informasjonsteknologiske løsninger for bedrifter og private.  Canon Europa er representert i 116 land med over 19 000 ansatte fordelt over hele Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).

Canon ble grunnlagt i 1937. Med sin lidenskap for bildet har Canon videreført sin teknologi til mange markeder og har etablert seg som verdensledende innen bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både forbruker- og bedriftsmarkedet. Canons bredde av løsninger strekker seg fra digitale kompaktkameraer og SLR-kameraer, videre til produkter innen kringkasting og medisin, til multifunksjonsskrivere og produksjonssystemer - omgitt av en mengde verdiøkende tjenester.

Canon investerer tungt i forskning og utvikling (FoU) slik at selskapet kan være en stabil leverandør av innovative produkter og tjenester som dekker kundenes kreative behov. Enten det er amatørfotografer eller profesjonelle trykkere, søker Canon å vekke hver enkelt kundes lidenskap for bildet.

I Canon mener vi at samfunns- og miljøansvar er en integrert del av god forretningspraksis. Dette gjenspeiles i vår bedriftsfilosofi Kyosei – Å leve og arbeide sammen for et felles gode.

Mer informasjon om Canon Europa er tilgjengelig her: www.canon-europe.com

Kontakter

Henning Hagelund

Henning Hagelund

Product Business Developer PPG _ Wide Format Group M: +47 918 05 748

Canon Norge
Hallagerbakken 110
1256 Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom