Gå videre til innhold

Pressemelding -

Els Beerten: Alle vil til himmelen

En gripende fortelling om krig i kjærlighetens tid og om de vanskelige valgene en krig kan stille menneskene overfor.

Året er 1943. Det er krig. Ved Østfronten føres det knallharde kamper mot russerne. Tyskerne lider alvorlige nederlag og trenger flere tapre unge menn ved sin side.Handlingen i Alle vil til himmelen utspiller seg i en liten by i Flandern under 2. verdenskrig. Jef drømmer om å bli helt, helst sammen med bestevennen Ward. Søsteren Renée har ingen slike drømmer. Hun har nok med Ward, hans himmelske saksofonspill og fløyelsblikk. For guttene er dette deres sjanse til å bli helter. For folk og fedreland. For en bedre verden. Ward kan ikke vente med å komme seg av gårde. Men ikke alle er av samme oppfatning.

Crossover: Alle vil til himmelen er en spennende og fengslende roman som passer like godt for både voksne og ungdom. Derfor utgis også boka i to ulike utgaver, en voksenutgave og en ungdomsutgave.

Prisdryss: Alle vil til himmelen har fått strålende mottagelse i Belgia og Nederland, og vunnet flere priser: Flemish Book Lion, Golden Owl Young Readers prize, Golden Frame og Nienke van Hichtum Award. Boka er oversatt til flere språk.

Els Beerten (f. 1959) har arbeidet som journalist og som lærer i ungdomsskolen. Hun debuterte i 1987 og har skrevet mange barne og ungdomsbøker.


Hilsen Informasjonsavdelingen Cappelen Damm. Kontaktpersoner i forlaget:
Trude Løtvedt
(
trude.lotvedt@cappelendamm.no) 21 61 75 84, 416 120 22

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.