Gå videre til innhold
Norsk Sølv: Hundre år langt historisk arbeid gjennomført

Pressemelding -

Norsk Sølv: Hundre år langt historisk arbeid gjennomført

Verket er komplett: NORSK SØLV - Gullsmeder gjennom 600 år

-Gå og let hjemme, oppfordrer Sigrid Wegge Tandberg.

Hun er ikke i tvil om at det skjuler seg mange sølvskatter i norske hjem. Med «Norsk Sølv»  kan man selv finne ut hva som finnes i skuffer og skap og lese om hvem som har laget gjenstandene. 

Dette er en kulturhistorisk begivenhet. Forfatter Sigrid Wegge Tandberg har med god hjelp fra norske museer, kirker og private samlere kartlagt norske gullsmeder fra Bergen til Nord-Norge, fra middelalderen og frem til 1870.

- Med dette er det satt en sluttstrek for et over 100 år langt arbeid, skriver Per Terje Nordheim i forordet til Sølvforeningen 2000.

Boken lanseres under åpningen av det nye skjegalleriet på Kode 1 i Bergen. Torsdag 21. november kl 16:00 i Nordahl Brunsgate 9.

Kontakt: Hilde.JorangerMaeland@kodebergen.no

Dette bindet, som er det siste av to, er et enestående oppslagsverk over alle gullsmeder som har virket i områdene i perioden. Fotografier viser mangfoldet og bredden hos gullsmedene, og gir mulighet til å følge utviklingen av typer og stiler i norsk gullsmedkunst.

«Norsk Sølv» er en praktbok så vel som et praktisk referanseverk. Gullsmedkunsten speiler den sosiale og økonomiske utviklingen i de ulike områdene. Den viser lokal egenart ble vektlagt og hvordan påvirkningen fra utlandet var med på å forme uttrykksmåter og bruksområder.

Sigrid Wegge Tandberg forteller at hun har gjort mange oppdagelser underveis. Spesielt gjelder dette sølv i norske kirker.

- Gleden er stor når de skjønner at de sitter på en kulturskatt, sier hun

Sigrid Wegge Tandberg (f. 1953) er cand. philol. og kunsthistoriker. Hennes hovedfagsoppgave ved Universitetet i Oslo er om gamle sølvarbeider fra Agder mellom 1670 og 1807. Hun er også medforfatter på det første bindet av Norsk Sølv som utkom i 2003. Kontakt: sigrid.wegge@gmail.com

Kontakt i forlaget: Cappelen Damm v/Kristine Kleppo kristine.kleppo@cappelendamm.no tlf: 21 61 75 86 / 47 37 41 23 

Boken koster kr 2900,- i bokhandelen og sendes kun ut i presseeksemplarer på pdf. 

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.