Gå videre til innhold
Sjarmerende søskenpar drar utenlands

Pressemelding -

Sjarmerende søskenpar drar utenlands

Bildebokserien til Bjørn Arild Ersland og Lilian Brøgger om Emilie og Max er populær i utlandet. Nå er den tredje og nylig utkomne boka i serien, Emilie finner en saks, solgt til Sverige. Fra før er alle tre bøkene solgt til Danmark, og den første til Sør-Korea.

Det er den kritikerroste forfatteren Bjørn Arild Ersland og den anerkjente danske kunstneren Lilian Brøgger som står bak den sjarmerende bildebokserien for de aller minste barna. De to søsknene Emilie og Max, med storesøster i spissen, finner på mange sprell. Kritikerne har omtalt serien og samspillet mellom barna som hjertelig, underfundig og fantasifullt, men ikke uten skarpe kanter, og med et svært godt samspill mellom tekst og bilder.

Det er det svenske Lilla Piratförlaget som skal utgi Emilie finner en saks i Sverige - samme forlag som for tiden har stor suksess med bl.a. Bukkene Bruse på badeland (Rørvik/Moursund). I Danmark er forlaget Alvilda utgiver, og i Sør-Korea Jinsun Publishing.

Den første boka i serien, Emilie selger en gutt,  kom i 2011. Her selger Emilie lillebroren sin til det hun tror er en eldre dame, men som viser seg å være pappa i forkledning. I bok nummer to, Emilie lager en katt (2012), ønsker Emilie å lage en levende katt av Max. Og i årets bok, Emilie finner en saks, leker Emilie frisør med lillebror. Bøkenes hovedmålgruppe er barn i alderen 3 til 6 år.

Bjørn Arild Ersland (f. 1965) har skrevet en rekke kritikerroste barnebøker. Mest kjent er han for sine
billed- og faktabøker. I 2009 mottok han Skolebibliotekarprisen. Ersland er gjentatte ganger nominert til priser for sine bøker.

Lilian Brøgger (f. 1950) er en dansk illustratør som særlig arbeider med bildebøker. Hun ble utdannet ved Kunsthåndværkerskolen i København fra 1967–1972 og debuterte i 1975 med Der hvor Linda bor. Brøggers illustrasjoner har et variert uttrykk, ofte med et surrealistisk anstrøk.

 


Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.