Nyhet -

Mangler 600 millioner nye arbeidsplasser

Verden mangler 600 millioner nye arbeidsplasser de neste 10 årene, advarer ILO i sin årlige rapport om global sysselsetting.

Verden står overfor en alvorlig utfordring på arbeidsmarkedet med rekordhøy arbeidsledighet og stort underskudd på anstendig arbeid.

Etter tre år med sammenhengende krise på det globale arbeidsmarkedet, og med utsikter mot ytterligere forverring i den globale økonomien, viser ILO-rapporten «Global Employment Trends 2012: Preventing a deeper jobs crisis» at det nå på verdensbasis er 200 millioner arbeidsledige.

ILO estimerer at det må skapes mer enn 400 millioner nye arbeidsplasser i løpet av de neste 10 årene for å absorbere de 40 millioner nye arbeidstakerne som entrer arbeidsmarkedet hvert år.

Totalt sett mangler det derfor 600 millioner nye arbeidsplasser de neste 10 årene for å opprettholde en bærekraftig økonomisk vekst og sosial utjevning.

– Veksten i den globalen arbeidsledigheten vil gjøre forskjellen mellom fattige og rike stater større. I tillegg vil flere mennesker bli utsatt for sosial dumping, sier Kari Solholm, generalsekretær i FN-sambandet.

Ungdomsledighet

Unge mennesker rammes hardest av krisen i arbeidsmarkedet. Det er lite som tyder på en bærekratig forbedring vedrørende en økning i sysselsettingen på kort sikt.

74,8 millioner ungdommer i alderen 15-24 år var arbeidsledige i 2011, en økning på mer enn 4 millioner siden 2007. Den globale ungdomsledigheten er på 12,7 prosent.

Anslagsvis 6,4 millioner unge mennesker gitt opp håpet om å finne en jobb og har droppet helt ut av arbeidsmarkedet. De unge som er i arbeid, må i stadig større grad finne seg i deltidsarbeid og midlertidige arbeidskontrakter.

Related links

Emner

  • Økonomi

Kategorier

  • arbeidsledighet
  • ilo
  • sysselsetting
  • ungdom

Kontakter

Hasse Berntsen

Informasjonsrådgiver ILO ILO, arbeidsliv 22 86 84 14

Relaterte events