Gå videre til innhold
Full fart i alpinbakken - Foto: pixabay
Full fart i alpinbakken - Foto: pixabay

Pressemelding -

1 av 3 skiskader i vinterferien gjelder knær

Mange går på trynet i vinter, men mest av alt går det ut over knær, føtter og overkropp.

Forrige vinter hadde SOS International mer enn 1500 skirelaterte skadesaker for nordiske reisende, herav flere hundre norske. 1 av 3 skader norske skiturister er involvert er kneskader.

Strålende forhold og fulle fly

Alpinanleggene melder om rekordmye snø og høyt belegg i bakkene. Dette merker forsikringsbransjen godt og har allerede fått meldt flere skader fra uheldige skientusiaster. I tillegg melder flyselskapene allerede om mange fulle fly.

- Normalt går dette greit for de aller fleste, men ikke alle er like heldige, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han forteller at det kan bli svært kostbart om er på skiferie i utlandet og det skjer en ulykke.

I utlandet er ofte helsetjenester og legetransport privat, og må dekkes av den enkelte. Selv små skader kan komme på flere titalls tusen kroner.

Husk forsikring

- Vi anbefaler sterkt å ha en reiseforsikring, som også UD har vært tydelige på. Denne koster ikke all verden og er en god garanti for en trygg ferie for deg og familie, sier Voll.

SOS har i år forhåndsbooket flere enn 400 flyseter på relevante avganger fra flyplasser i nærheten av de store skidestinasjonene i Alpene: F.eks. Innsbruck, München, Salzburg og Geneve, for å kunne frakte skadde skadinaver hjem. I bransjen kalles dette for «knokkelekspressen».

Afterski med måtehold

For mange er afterski en obligatorisk måte å avslutte en fin dag på. Ikke alle klarer å begrense alkoholinntaket, og Gjensidige har registrert flere ulykker etter slike fester. Ski på bena og høy promille, er noe en skal holde seg langt unna, er oppfordringen til Voll.

Fakta - De hyppigste skadene:

  1. Kneledd (benbrudd nær kneet, skader på leddbånd, menisk eller korsbånd)
  2. Legg, ankel, fot (skinnebensbrudd, brukket eller forstuet ankel, brudd i fote)
  3. Skulder, overarm, krageben (skade i skulderledd, brukket kraveben eller overarm)

I snitt kostet hver skade i forbindelse med skikjøring i utlandet 32.500 kroner. (Nordmenn)

Her blir flest nordmenn på skiferie i utlandet skadet:

1. Østerrike

2. Italia

3. Frankrike

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4.000 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også bank, pensjon og sparing. Driftsinntektene var 25 milliarder kroner i 2016, mens forvaltningskapitalen utgjorde 136 milliarder kroner.

Kontakter

Arne Voll

Arne Voll

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Viken (tidligere Buskerud), Vestfold og Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal + 47 906 98 473

Tiden går - Gjensidige består

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4500 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 36 milliarder kroner i 2023 mens forvaltningskapitalen utgjorde 148 milliarder kroner.

Gjensidige Forsikring ASA
Schweigaards gate 21
0191 Oslo
Norge