Gå videre til innhold
Mange dårlige veier

Pressemelding -

Mange dårlige veier

43 prosent av bilistene mener veistandarden der de pleier å kjøre er dårlig, viser en undersøkelse gjort av Ipsos for Gjensidige.

Av de som kjører bil sier 13 prosent at de mener veistandarden er meget dårlig. 30 prosent mener den er litt dårlig.

- Det vil si at 4 av 10 av de som ferdes på veiene er misfornøyd med veistandarden, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Bilistene på Østlandet er mest fornøyd med veiene sine. Her sier 60 prosent av de spurte at veistandarden er meget eller ganske god. Bare 10 prosent mener at standarden er meget dårlig.

I Nord-Norge er situasjonen nesten motsatt. Over 60 prosent mener at veiene holder litt eller meget dårlig standard, mens kun 35 prosent mener standarden er god.

- Veistandarden har stor betydning for trafikksikkerheten, spesielt på hovedfartsårer hvor det er mye trafikk og stor risiko for møteulykker. Antall drepte og skadde på norske veier har heldigvis falt betydelig de siste årene, men det er fortsatt stort behov for å investere i tryggere veier, sier Voll

Han understreker at det også er viktig å fortsette arbeidet for å fremme gode holdninger, som bruk av bilbelte.

Hvor god synes du at veistandarden er der du pleier å kjøre?
Meget god eller ganske godMeget dårlig eller litt dårlig
Totalt (Norge)8 + 49 = 5713 + 30 = 43

Emner

Kategorier


Gjensidige er et nordisk skadeforsikringsselskap. Virksomheten sikrer liv, helse og verdier for kunder i privat- og næringslivsmarkedet i Norge, Danmark, Sverige, Estland, Litauen og Latvia. I Norge tilbys også produkter innen bank, pensjon og sparing. Konsernet er notert på Oslo Børs

Kontakter

Arne Voll

Arne Voll

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Viken (tidligere Buskerud), Vestfold og Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal + 47 906 98 473

Relatert innhold

Tiden går - Gjensidige består

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4500 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 36 milliarder kroner i 2023 mens forvaltningskapitalen utgjorde 148 milliarder kroner.

Gjensidige Forsikring ASA
Schweigaards gate 21
0191 Oslo
Norge