Gå videre til innhold
BLIR RØDT: Det frarådes ikke-nødvendige reiser til Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia fra og med midnatt natt til lørdag 8. august.
BLIR RØDT: Det frarådes ikke-nødvendige reiser til Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia fra og med midnatt natt til lørdag 8. august.

Pressemelding -

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Ved midnatt natt til lørdag 8. august fraråder Utenriksdepartementet alle ikke-nødvendige reiser til Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia. Befinner du deg allerede i et land som går fra grønt til rødt, vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte.

Dette gjelder også ved hendelser som har sammenheng med koronasituasjonen. Du bør likevel være oppmerksom på at forsikringen ikke dekker fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager hvis ferien avbrytes på grunn av endring i smittesituasjonen, eller nye reiseråd for landet du er i. Hvis du for eksempel ønsker å booke om reisen din for å unngå karanteneplikten, må det betales fra egen lomme.

Marie Brudevold, kommunikasjonssjef i Gjensidige, sier at dette er en del av risikoen man tar dersom man velger å reise utenlands i en så uforutsigbar tid.

-Jeg kan forstå at mange ønsker å komme seg til varmere strøk, men slike risikofaktorer bør tas med i vurderingen før man bestiller, sier hun.

De som har planlagte reiser til de landene som nå går fra grønt til rødt, får som følge av de nye reiserådene dekket avbestilling så fremt reisen ble bestilt mens landet var grønt (før 14. mars og mellom 15. juli-8. august). Dette gjelder dersom du har avreise fra og med 8. august, når de nye rådene trer i kraft. Gjensidige anbefaler imidlertid at du venter med å avbestille til så nær avreisedagen som mulig.

Til kunder som allerede befinner seg i et av disse landene, har Brudevold følgende råd;

-Hold deg oppdatert på situasjonen så godt det lar seg gjøre, og følg de lokale smitteverntiltakene.

Hun råder også til å kontakte turoperatør eller flyselskap for å forsikre seg om at hjemreisen går som normalt.

-Det kan i tillegg være lurt å beregne ekstra god tid til transport til flyplassen den dagen du skal returnere til Norge, sier hun.

Gjensidige oppfordrer nordmenn til å følge myndighetenes reiseråd til enhver tid. Må du allikevel ut å reise til et område som er rødt, dekker Gjensidige alle skader - så lenge de ikke er relatert til Covid-19.

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 3 700 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 28 milliarder kroner i 2019, mens sum eiendeler utgjorde 112 milliarder kroner.

Kontakter

Øystein Thoresen

Øystein Thoresen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 952 33 382
Christian Haraldsen

Christian Haraldsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Forsikring, Pensjon og Sparing. Pressekontakt for lokalmedier i Viken (Follo og tidligere Østfold) +47 907 87 449
Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo og Viken (Romerike og Asker og Bærum) +47 918 19 434
Pål Rune Eklo

Pål Rune Eklo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark +47 951 94 898
Arne Voll

Arne Voll

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Viken (tidligere Buskerud), Vestfold og Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal + 47 906 98 473
Line Marcelius

Line Marcelius

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt skadeforsikring +47 976 64 569
Trine Andrup

Trine Andrup

Pressekontakt Kommunikationschef Danmark +45 275 25 106
Jovita Aukštuolyte-Minderiene

Jovita Aukštuolyte-Minderiene

Pressekontakt Head of Communication Baltic +370 698 37 318
Tina Halldén

Tina Halldén

Pressekontakt Kommunikationschef Gjensidige i Sverige +46 768 55 24 21

Tiden går - Gjensidige består

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4 200 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 34 milliarder kroner i 2022 mens forvaltningskapitalen utgjorde 135 milliarder kroner.

Gjensidige Forsikring ASA
Schweigaards gate 21
0191 Oslo
Norge
Besøk våre andre nyhetsrom