Gå videre til innhold

Pressemelding -

Odderøya renseanlegg – Goodtech Environment AB, Åland bestrider krav fra Kristiansand kommune

Det vises til børsmelding av 25. juni 2018 om Kristiansand kommunes heving av kontrakt «E61 Maskin og Prosess» inngått med Goodtech Environment AB, Åland ("GEAB") den 24. september 2015 for Odderøya renseanlegg.

GEAB sendte den 18. september 2018 sluttoppstilling med sluttfaktura til Kristiansand kommune med krav om betaling av NOK 38,2 millioner eks. mva.

I svar til sluttoppstillingen bestrider Kristiansand kommune store deler av GEABs vederlagskrav og fremsetter motkrav på nærmere NOK 47,9 millioner. Kristiansand kommune påpeker at kravet er en prognose og at kommunen vil komme tilbake til endelig krav.

Kristiansand kommunes netto krav, etter fradrag for den del av sluttfakturaen som kommunen mener er berettiget, er NOK 33 millioner eks. mva.

GEAB bestrider motkravet fra Kristiansand kommune, og mener hele sluttfakturaen er berettiget.

Om GEAB og prosjekt for Odderøya renseanlegg

Kristiansand kommune tildelte GEAB prosjekt for prosess- og maskininstallasjonene til Odderøya renseanlegg i forbindelse med ombyggingen av det eksisterende renseanlegget. Prosjektets formål har vært å bygge ut Odderøya renseanlegg for å behandle alt avløpsvann i kommunen, og det nye anlegget er dimensjonert for en befolkningsøkning frem til 2050 hvor totalt 136.000 personer er forventet å være tilkoblet renseanlegget.

Kontrakten med Kristiansand kommune er inngått med GEAB, som er et heleid datterselskap av Goodtech ASA. Goodtech ASA er ikke part i avtalen med Kristiansand kommune. Kontrakten er basert på NS 8405.

For ytterligere informasjon, kontakt

Eric Staurset, Konsernsjef Goodtech ASA
Tlf. +47 982 81 142
e-post: eric.staurset@goodtech.no

Emner


Om Goodtech

Goodtech er en ledende nordisk miljø- og teknologileverandør hvor kjernekompetansen er konsentrert om automatisering, industriell IT, miljøteknologi og avansert industriell produksjonsteknologi. Vår visjon er å være førstevalget for industriell effektivitet. 

Goodtech er notert på Oslo Børs, omsetter for ca. NOK 700 millioner og har ca. 325 medarbeidere i Norge, Sverige og på Åland.

Kontakter

Margrethe Hauge

Margrethe Hauge

Pressekontakt Konsernsjef/CEO +4795796920
Øyvind Osjord

Øyvind Osjord

Pressekontakt CFO +47 950 46 649

Over 100 år med innovasjon og utvikling

Goodtech er en av Nordens ledende systemintegratorer med mer enn 300 dyktige ingeniører og fagspesialister som med sin erfaring og kompetanse bidrar til å effektivisere industrien – hver dag! Vårt samlede kompetansespekter lever opp til ambisjonen om å digitalisere industrien og bedre våre kunders konkurransekraft gjennom å kombinere vår prosess- og løsningskompetanse med ny software, teknologi og optimeringskompetanse.

Goodtech er notert på Oslo Børs, omsetter for ca. NOK 800 millioner og har omkring 350 medarbeidere i Norge og Sverige.

Goodtech ASA
Innspurten 15
0663 Oslo
Norway