Pressemelding -

Kärcher lanserer ny dampvasker for profesjonelt renhold

Den nye dampvaskeren SGV 8/5 fra Kärcher er spesialdesignet for å tilfredsstille strenge hygienekrav, og er svært godt tilpasset for bruk i næringsmiddelindustrien. Den har bl.a. oppsugingsfunksjon og automatisk selvrensing. Sistnevnte hindrer dannelse av bakterier i maskinen etter bruk.

SGV 8/5 bruker varm damp for å fjerne selv de mest gjenstridige avleiringer av fett og oljer, kalk- og såperester. Bakteriene får ikke grobunn fordi de fjernes umiddelbart sammen med det kondenserte vannet. Dampen slippes ut fra gulvmunnstykket med et kontinuerlig trykk på 8 bar, og sikrer effektiv og hygienisk rengjøring.

For spesielt vanskelig smuss, vil det være svært effektivt å tilsette mellom 0,5 og 3 % rengjøringsmiddel i kaldt vann. Etter hver bruk, og umiddelbart etter bruk av rengjøringsmiddel eller fjerning av klebrig smuss, bør slanger, pumper og rør automatisk spyles for å fjerne avleiringer og forhindre bakteriedannelse. Dette beskytter mot helseskadelig påvirkning fra aerosoler (Svært små finfordelte partikler/ dråper som holdes svevende i gass).

Et ergonomisk og meget smalt håndtak er ideelt for brukere med små hender. Ulike rengjøringsprogrammer kan kontrolleres raskt og enkelt via betjeningselementer, også under drift. Oppsugingsfunksjonen kan slås av og på etter behov, og dampvolumet reguleres med en kontroll på håndtaket. Rentvannstanken kan fjernes mens maskinen er i bruk, og etterfylles uten at maskinen må flyttes. En signallampe på kontrollpanelet lyser i god tid før vannstanden blir for lav.

I eco!efficiency-modus opererer maskinen med redusert motorkraft for å spare energi, men uten å miste damptrykk. Støynivået reduseres til 64 dB (A). Tilbehør som manuelle dyser og børstehoder kan oppbevares i en flyttbar kurv på toppen av maskinen. Det stående designet og store faste hjul gjør at dampstøvsugeren flyttes lett rundt, og bidrar til enklere forsering av trapper og andre hindringer. 

TEKNISK DATA SGV 8/5 1.092-010.0 SGV 6/5 1.092-000.0
Oppvarmingskapasitet (W) 3000 3000
Kabellengde (m) 7,5 7,5
Spenning (V) 220-240 220-240
Beholderkapasitet (L) 5 5
Frekvens (Hz) 50 50
Damptrykk (bar) 8 6
Vekt uten tilbehør 40 39
Støynivå 67/ 64 67/ 64

SGV 8/5 er tilgjengelig fra november, mens den mindre modellen SGV 6/5 vil bli tilgjengelig fra januar 2015.

Related links

Emner

  • Teknologi, allment

Kategorier

  • næringsmiddelindustri
  • renhold
  • rengjøring
  • innovasjon

Kärcher er verdens ledende produsent av rengjøringssystemer, og sortimentet inneholder produkter til bruk i private husholdninger, profesjonell rengjøring, næringsliv, håndverk og industri. Våre viktigste produktgrupper er høytrykksvaskere, industrielle vaskesystemer, gulvvaskemaskiner og feiemaskiner. Les mer om Kärcher Norge på våre hjemmsider.