Pressemelding -

Pepperkakehus solgt for kr 564 503,-

Hvert år i førjulstia gjennomfører Eiendomsmegler Krogsveen budrunder, der husene er
spiselige og pengene går til veldedige formål.

- Dette slår alle rekorder som vi tidligere har samlet inn, jubler salgsdirektør Karsten Onsrud i Krogsveen, som er strålende fornøyd med innsatsen til kollegaer og bakere.

Barn hjelper barn

Det er forskjellige SFO- og barnehagebarn som står bak bakingen av husene. Ideen er at de skal lære litt om kjøp og salg av bolig, samtidig som de støtter ideelle formål, som jobber for barns beste.

– I desember-måned er det en roligere periode i boligmarkedet, derfor føles det veldig meningsfylt at våre meglere kan bruke denne tiden til å skape noe positivt for andre barn, slik som pepperkakehusauksjonen. Det engasjerer barn til å hjelpe andre barn, i tillegg til å engasjere
privatpersoner og bedrifter til å støtte en god sak ved å by på pepperkakehusene, sier Onsrud.

Åtte meglerkontor

I år er det åtte meglerkontor som arrangerer pepperkakebudrunder. Tønsberg, Larvik, Stavanger, Sandnes, Fredrikstad, Åsane, Nesodden og Skedsmokorset har alle hver sin lokale sak de støtter.

Kontorene i Stavanger og Sandnes samarbeider i år med Stavanger Aftenblad. Avisen har i ti år samlet inn pepperkakehus, som går til et veldedig formål. I år kom det inn hele 198 pepperkakehus, som er et rekordhøyt bidrag. For hvert hus er det budrunde, der prisantydning på hvert hus er kr 1 000,-.

- Vi fikk inn totalt kr 321 000,-. Så dette ble en kjekk julepresang til mottaker, sier Kurt Frafjord, leder for Rogaland-kontorene i Krogsveen.

Frafjord legger til at Aftenbladet i tidligere år har betalt kr 200,- per innleverte bidrag, der det ikke har vært meglere involvert for å selge pepperkakehusene. Da pleide de å få inn mellom kr 20 000 og 30 000,-.

Fredrikstad er siste kontor ut som skal gjennomføre budrundene på 11 pepperkakehus, i dag, fredag 20. desember. 

Om auksjonen

Krogsveens pepperkakehusauksjon har blitt en årlig tradisjon, som skaper enormt engasjement og julestemning i nærmiljøet. Mange meglerkontor har dette som en fast tradisjon hvert år.

Budrundene foregår på omtrent samme måte som med vanlige boliger, med vindusutstilling, annonser, salgsoppgaver og budskjema. Salgsobjektene, med salgsprospekt og budskjema, blir stilt ut på et lokalt samlingssted de første ukene i desember sammen med husene.


Emner

  • Eiendomsmegling

Kategorier

  • barn
  • jul
  • eiendomsmegling
  • veldedig formål
  • budrunder
  • krogsveen
  • bolig
  • hus
  • pepperkake

Om Krogsveen

Eiendomsmegler Krogsveen AS ble etablert i Bærum av gründer og eiendomsmegler Gunnar Krogsveen i 1975 og er i dag heleid av Danske Bank. Helt siden oppstarten har Krogsveen spesialisert seg på eiendomsmegling og har i dag gjennomprøvde systemer for hele salgsprosessen. Krogsveens visjon er å være det naturlige førstevalget gjennom å gi enestående opplevelser. Derfor setter vi alltid kunden i fokus og har i dag en svært høy kundetilfredshet.

I 2009 endret Krogsveen profil og innførte symbolet Lime, som står for merverdi skapt
gjennom kunnskap og erfaring opparbeidet gjennom mer enn 35 år. LItt MEr siden 1975.

Et av Krogsveens unike systemer er BoligsøkerRegisteret, som gjør at eiendomsmeglerne kan følge opp flere tusen potensielle kjøpere.

Krogsveen har 43 meglerkontorer med hovedvekt på Østlandet, samt Stavanger, Bergen og
Ålesund og rundt 300 ansatte. Markedsandelen ligger mellom 10 og 30 prosent i Krogsveens nedslagsfelt, i 2012 formidlet selskapet 6 700 boliger og hadde en omsetning på 415 millioner kroner. Selskapet er eid av Danske Bank. (Tall fra september 2013) 


 

Kontakter

Leif J. Laugen

Pressekontakt Styreleder og analytiker + 47 992 40 690

Stian Kløfta

Pressekontakt Administrerende direktør / Eiendomsmegler MNEF 924 83 064

Cathrine Wæraas Temmerud

Pressekontakt Direktør for Marked, Fag- og Kompetanseutvikling 982 24 285