Pressemelding -

Høye forventninger til julefeiringen?

Julen er tid for hygge, mat og familie- men også ofte relatert til stress, forventningspress og overflod i tillegg til all kosen.

I en juleundersøkelse gjort av Opinion 2018 med et formål om å avdekke holdninger til jul og julefeiring, fremkommer det at 7% av Norges befolkning i alderen 18-45 år debuterer som ansvarlig for julefeiringen i desember 2018.

– Det ligger en stor spenning og en del forventninger i det å skulle gjøre noe for første gang, og da spesielt å sette sammen en julefeiring sier Veronica Vatn, prosjektleder for jul i MatPrat.

Dette viser også undersøkelsen gjort av Opinion. På spørsmål om hva som føles mest stressende i juletiden svarer 23% at det er forventningene om at alt skal bli vellykket.

De unge

Undersøkelsen viser også at blant de som har hatt ansvar for julefeiringen for første gang, er det flest i aldersgruppen 25-29 år. Likevel har folk flest ikke noe syn på hvor gammel man bør være før man får ansvaret for julefeiringen.

Det er også de unge som er mest opptatt av at alt skal være «perfekt», og det kan spekuleres i om dette har en sammenheng med presset i sosiale medier eller om det kun går på at man er uerfaren.

– Vi opplever at det er et behov som må dekkes her, og at det er viktig å sette fokus på det som betyr noe i julen. Det er mange som gruer seg til jul, er i sorg eller bare kjenner på det at nervene tar fullstendig overhånd. I den sammenheng har vi laget en webserie bestående av fire episoder hvor vi håper å kunne gi forbrukeren nyttige tips i forbindelse med juleforberedelsene, og med et ønske om å bidra til økt kunnskap og trygghet rundt forberedelser av julefeiringen- serien lanseres 4. desember, avslutter Vatn.

Emner

  • Miljø, energi

MatPrat er kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Kontakter

Marthe Helene Bogerud

Pressekontakt Kommunikasjonssjef PR & kommunikasjon 996 92 129

Pål Henrik Kristiansen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver PR & kommunikasjon +4793649264

Cathrine Ude

Pressekontakt Kreativ kommunikasjon og idé PR & kommunikasjon 93802707

Lisa Ekli

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver PR & kommunikasjon 970 71 127