Nyhet -

NorgesCup-lederne forsvarte trøyene

Årets andre NorgesCup-ritt ble også arrangert på Spikkestad utenfor Drammen. Nytt for dagen var at kjøreretningen var snudd samt at løypa var noe kortet ned. Sterkest i seniorklassene var Fredrik Haraldseth og Elisabeth Sveum. I juniorklassene var Ingvild Gåskjenn og Håkon Lunder Aalrust igjen å se på toppen av seierspallen.

Det ble kjørt hardt i menn senior i dag også. Fredrik Haraldseth fra Bærum OCK var i en klasse for seg og kjørte inn til en sterk seier. Andreplassen gikk til Kristoffer Sommer Wormsen fra Ringerike SK. Han syklet inn 23,7 sekunder bak Haraldseth. Tredjeplassen tok Ole Hem, fra Romeriksåsen SK. Han syklet inn 24,6 sekunder bak vinneren.

I kvinneklassen kjempet fire ryttere tett gjennom hele rittet. Før siste runden hadde Elisabeth Sveum fra Raufoss & Gjøvik SK og Marit Sveen fra Romeriksåsen SK skaffet en luke til de to andre. Når det skulle spurtes om seieren var Elisabet Sveum Sterkest og knep seieren foran Marit Sveen. Det ble også tøff kamp om tredjeplassen. Der var Ann Iren Bjørnarå sterkest og slo NorgesCup-leder Tiril Hole Mohr på målstreken. Med dagens førsteplass tok Elisabeth Sveum også over sammenlagtledelsen i NorgesCupen.

I juniorklassen var det kun gårsdagens vinner og NorgesCup-leder Ingvild Gåskjenn fra Horten og Omegn’s Cykleklubb som stilte til start. Hun sikret dermed nye poeng i NorgesCup-sammendraget.

I klassen menn junior var det lenge en kamp mellom NorgesCup-leder Håkon Lunder Aalrust fra Glåmdal SK og Torbjørn Røed fra Asker CK. Ut på sisterunden hadde de opparbeidet seg en god luke til konkurrentene og det var duket for et spurtoppgjør. Sterkest da det skulle avgjøres var imidlertid NorgesCup-leder Alrust, som vant 8,3 sekunder foran Røed. Tredjeplassen gikk til Vebjørn B. Rønning fra Svelvik SK. Han kom inn 50,3 sekunder etter vinneren.