Nyhet -

Norgescup Terreng Maraton K/M Senior Molde

Molde viste seg igjen fra sin beste side da Norgescup rittet i Molde gikk av stabelen lørdag 11 juli. Distansen var Maraton Terreng og i fantastiske sykkelvær tok et felt med 35 ryttere fart på helgens Norgescup ritt i nydelige omgivelser.

I kvinneklassen rykket Borghild Løvset tidlig fra resten og syklet i tet i store deler av løypen. Grunnet manglende mellomtider ble det en evig kamp med seg selv, og som vinneren selv sier etter målgang: ” Jeg følte meg aldri sikker, det er utfordrende å ligge å presse i tet uten å få noen tilbakemeldinger på hvor langt bak de andre er” Det viste seg dog at Løvset var god til å presse seg og syklet inn 1.40 foran Mari Trønnes. Det ble ingen endringer i den gule ledertrøyen da Hildegunn Gjertrud Hovdenak syklet inn til 3. Plass.

Herreklassen ble preget av passiv kjøring fra start, men Øivind Bjerkseth skrudde opp farten å støtet fra en mindre gruppe på siste runden ute ved Skaret. Bjerkseth holdt unna til rytterne kom inn på de siste stiene ved Varden. I det tekniske partiet utnyttet Henrik Hollingsæter Kippernes sine styrker å kjørte seg opp og fra Bjerkseth. Kippernes holdt unna inn til mål og tok en trygg seier, 25 sekunder foran Bjerkseth. Sammenlagtleder Thomas Engelsgjerd, kapret den siste plassen på pallen. Vinneren som til daglig bor i Trondheim og sykler for Fræna SK hadde følgende å si om løpet: ” Jeg holdt bevisst litt igjen i bakkene for ikke å bli sur, jeg vet jeg har mine styrker i de tekniske partiene og ønsket å utnytte dette best mulig, når jeg tok igjen Bjerkseth visste jeg at jeg ville klare å holde unna, jeg er sterkere i slike partier” Thomas Engelsgjerd beholder den gule trøyen.