Nyhet -

Stang ut under VM Tempo for M U23

Iver Johan Knotten endte på en 18 plass etter tekniske problemer og Tobias Foss ble nr 12.

Det var i dag duket for VM tempo for M U23. Løypen var på 30,3 km og hadde start i Ripon og målgang i Harrogate. Løypen var teknisk krevende med følere stigninger, tekniske utforkjøringer og smale veier. Norge hadde to ryttere på start, Iver Johan Knotten fra Tønsberg CK og Tobias Foss fra Lillehammer CK og Uno-X Norwegian Dvelopment Team. Det var svært mye nedbør da rytterne skulle starte og på flere steder i løypen var det dannet elver og store opphopninger av vannmasser. Knotten var første Nordmann ut og ledet ved første mellomtid, men i de tekniske partiene med dårlig asfalt og mye humper datt kjedet av drivverket. Knotten fikk fikset det i fart, men da det skjedde for andre gang ble bakgiret ødelagt og han måtte bytte til reservesykkelen. Dermed fikk Knotten spolert et fantastisk løp som kunne holdt til en medaljeplass. Bak Knotten startet Foss og hadde et godt tempo i løypen. Han kom i mål på en 12 plass 1,52 bak vinneren, men 1 tidel foran Marc Hirschi fra Sveits som vant fellesstarten for U23 i VM 2018. Knotten kom inn 2.04 bak vinneren og endte dermed på en 18 plass. Gullet gikk til Bjerg fra Danmark, foran Garrison og McNulty, begge fra USA

-Jeg hadde en veldig god dag i dag og det er veldig kipt at tekniske problemer skal ødelegge rittet, sier Knotten.

-Det var en litt rotete tempo hvor jeg ikke fant flyten i dag, sier Foss og ser frem mot fredagens fellesstart for M U23.