Pressemelding -

Kristian Blummenfelt på andreplass i World Triathlon Series i Rotterdam i dag

Med 2. plassen sikret han også en pallplass totalt i verdensmesterskapet (WTS). Før løpet i Rotterdam lå Kristian som nummer fem i serien, men det var tett om plassene, dermed skulle alt avgjøres i finaleløpet i Rotterdam.

Løpet startet ikke godt for Blummenfelt. Han kom opp fra svømmingen som nummer 37, hele 40 sekunder bak ledende Richard Varga fra Slovakia.

Blummenfelt er kjent som en av de aller råeste i verdensserien på sykkel. Han viste fram både kraft og enestående teknisk kompetanse på sykkelsetet. Med mye regn og svært teknisk løype var en av utfordringene å holde seg på sykkelen. Det bekymret ikke Blummenfelt, som hentet inn forspranget til ledergruppa innen de var ute på andre runde av totalt syv.

Det er ikke mange som klarer å følge Blummenfelt selv om de sitter på hjul. Likevel, alle de som kunne kjempe om pallen sammenlagt i verdensserien; Mario Mola, Javier Gomez og Fernando Alarza fra Spania, Jonathan Brownlee fra Storbritannia og Richard Murray fra Sør-Afrika, lå i den ledende gruppen på siste runden på sykkel.

Da syklingen var gjennomført, var det Blummenfelt som kom inn i skiftesonen først, i et felt som var godt strukket ut. Det tok Blummenfelt nytte av, og han og Brownlee tok ledelsen tidlig på løpeetappen. Gomez, Mola og franskmannen Vincent Luis tok dem kjapt igjen. Disse fem dannet en gruppe som løp samlet til det gjensto 2 km. Blummenfelt er ikke blant de raskeste på oppløpet, så han gjorde det han måtte gjøre. Han satt inn en langspurt da det gjensto 1,5 km. Mola og Gomez klarte ikke følge, og med 500 meter igjen sto løpet mellom Luis og Blummenfelt.

Til slutt var det Vincent Luis fra Frankrike som vant, 2 sekunder foran Kristian Blummenfelt, med Mario Mola som nummer 3, ytterligere 8 sekunder bak. Gomez ble nummer 4 og Brownlee nummer 5.

Etter målgang fortalte Blummenfelt: «Det var en fantastisk følelse å komme inn til sølv i dag. Jeg er veldig fornøyd med å komme på pallen i verdensserien. Det var målet mitt for sesongen, men i starten på serien gikk det ikke så bra som jeg håpet. Treningen har gått bra i sommer og de siste månedene har vært veldig bra for meg.»

Dette var Blummenfelts tredje andreplass på de tre siste løpene i verdensserien. De to tidligere andreplassene tok han i Montréal og i Stockholm i august. Han har dessuten en tredjeplass fra Yokohama i mai.

Norge hadde enda en deltaker, unge Casper Stornes, som ble nummer 33. Tidligere på dagen hadde Norge med tre juniorer i VM for Junior, som plasserte som nummer 5, 8 og 16.

Emner

• Andre sporter

Norges Triatlonforbund organiserer idrettsgrener som kombinerer svømming, sykling og/eller løp. I dag har det norske forbundet 180 medlemsklubber med tilsammen 10 000 medlemmer.