Pressemelding -

Verdenseneren Mario Mola vant igjen. Gustav Iden ble beste nordmann

På åpningskonkurransen i årets verdensserie (WTS) i triatlon vant Mario Mola nok en gang. Mola har vunnet serien de tre siste årene. Kometen Alex Yee fra Storbritannia ble nummer to. Gustav Iden ble nummer 22 og Kristian Blummenfelt ble nummer 33, etter å ha vært godt fremme i hovedfeltet ut på løp.

WTS-konkurransen i Abu Dhabi var en sprintdistanse, med 750 meter svømming, 18.9 km sykling og 5 km løp. Det var femte gang verdensserien åpnet i Abu Dhabi. Bare Johnny Brownlee manglet i et ellers sterkt startfelt.

Det var knyttet høye forventninger til nordmennene, som har hatt en god treningsperiode.

Kristian Blummenfelt kom opp av vannet 29 sekunder bak ledende Riachard Varga, tett etterfulgt av Gustav Iden og Casper Stornes. Dette er ikke uvanlig for nordmennene, som, sammen med blant annet Mola, er vant til å måtte kjøre seg opp på syklingen. Det gjorde også Iden og Blummenfelt, mens Stornes ble liggende langt bak etter et sykkeluhell. Stornes krasjet i gjerdet og ødela giret.

Syklingen i Abu Dhabi foregår delvis på Ferrari World Formel 1 bilbanen. Det er en svært teknisk løype. Selv om forholdene var bedre enn i fjor da det regnet, var det en del velt her i år også. Franske le Corre, som har trent en del med nordmennene i vinter, falt i første sving, og det ble en gruppevelt i samme sving på den neste runden.

Feltet samlet seg før løp, og både Blummenfelt og Iden lå godt framme idet de satt i gang på løpeetappen.

På løpingen holdt de yngste i feltet en enorm fart fra start. Hayden Wilde (f. 1997) dro tidlig i fra, før briten Alex Yee (f. 1998) innhentet ham og løp forbi. Yee ble britisk mester på 10 000 m i 2018. Han vant også et verdenscupløp i Cape Town i februar, og var nevnt som en mulig vinnerkandidat før konkurransen i Abu Dhabi.

Mario Mola viste på de siste 2 kilometerne at de eldste har mest erfaring, og løp forbi da Yee og Wilde sluknet litt.

Etter løpet fortalte Iden:

Jeg hadde en god svøm, men hadde ingen god sykling. Jeg ble litt skremt da jeg så le Corre lå på bakken, og ble litt forsiktig, kanskje for forsiktig. Da måtte jeg jobbe ekstra hardt ut av svingene, og jeg hadde ingenting igjen på løp.