Gå videre til innhold
Assa er nettstudent: – Det er utfordrende, men gøy

Nyhet -

Assa er nettstudent: – Det er utfordrende, men gøy

– Å studere på nett fungerer bra hvis du vil at det skal det, sier Assa Ágústsdóttir.

Assa Ágústsdóttir (22) studerer grafisk design at Noroff Nettstudier.

– Jeg har alltid vært kreativ. Helt siden jeg var liten har jeg alltid elsket å tegne, male og lage mine egne kreasjoner. Men jeg har aldri hatt mot til å gjøre noe med det, inntil nå, sier Assa.

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor studentene lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon.

– Jeg brukte mye tid på å søke etter skoler i Norge og på Island - både nettstudier og tradisjonell skole. Etter å ha oppdaget grafisk design på Noroff – School of Technology and Digital Media, synes jeg det var såpass interessant at jeg valgte å søke.

– Da jeg fikk studieplass hadde jeg ingen anelse om hva jeg gikk til, men jeg gledet meg veldig. Jeg visste ikke at jeg kunne lære noe slik, og tanken på å skape visuelle prosjekter virket veldig interessant for meg.

– Hva synes du om studieprogrammet?

– Det er utfordrende, men gøy. Tiden går virkelig fort. Jeg skal i gang på mitt andre semester nå og vi begynner å få mer kompliserte prosjekter. Men det er viktig å utfordre seg selv, sier hun.

– Nettlærerne er hjelpsomme og de har som regel alltid gode svar på alt. Ingen blir overlatt til seg selv og bedt om å finne ut av ting på egenhånd.

Artikkelen fortsetter...

Nettstudier - grafisk design

Studer hvor du vil - når du vil: Nettstudier har oppstarter i oktober, januar, mars og august. Foto: Adobe Stock.

– Jeg liker Norge veldig godt

Assa kommer fra Hvolsvöllur, en liten by på Island.

– Jeg elsker Island, selv med det dårlige været. Vi får knapt sommer, men på en heldig dag kan det bli så varmt som 20 grader. Naturen er vakker. Om sommeren har vi grønt gress, mørk sand og mange fossefall. Men Island er også vakker om vinteren, sier hun.

Nå bor Assa i Tønsberg.

– Jeg liker Norge veldig godt. Det er veldig passende for meg å lære språket fordi på Island lærer vi dansk på skolen. På en møte føles norsk som en blanding av islandsk og dansk. Jeg forstår mye norsk, men jeg synes det er vanskelig å snakke.

– Kan du beskrive en vanlig studiedag på nettstudier?

– Hver dag er forskjellig. Jeg har mulighet til å sturere mindre de dagene jeg har trening, og mer de dagene jeg ikke har trening. Jeg liker å studere sent på dagen, og noen ganger er jeg ikke ferdig før det er natt.

– Jeg forsøker å stå opp tidlig, men jeg innrømmer at det er ikke skjer.

– Vil du anbefale nettstudier til andre?

– Jeg vil anbefale nettstudier til dem som kan håndtere å være på egenhånd. Du må være i stand til å styre og følge en plan for dine studier. Jeg har alltid klart å leve mine prosjekter i tide.

– Jeg synes nettstudier fungerer bra hvis du vil at det skal det. Det kommer alltid an på den enkelte student og selvdisiplin.

– Det vil være feil å ikke si at jeg noen ganger tviler på egne evner, men jeg tror det hører hjemme i alle læreprosesser, sier Assa.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Mathilde Stray Øksendal

Mathilde Stray Øksendal

Pressekontakt Innholdsmarkedsfører og webredaktør Pressekontakt 90718799

Fokus på digital kompetanse tilpasset næringsliv og bransjenes behov

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Utdanningstilbudet består av høyskole, fagskole og nettstudier. Vi har campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Noroff - School of technology and digital media
Elvegata 2A
4608 Kristiansand
Norge