Gå videre til innhold
Foto venstre: Dmitry Valberg (Wikimedia Commons). Foto høyre: Jeanette L. Bækkevold
Foto venstre: Dmitry Valberg (Wikimedia Commons). Foto høyre: Jeanette L. Bækkevold

Nyhet -

Vedtatt av Stortinget: Fagskole­studenter vil få flere rettigheter

Regjeringens reformforslag om blant annet studiepoeng for fagskolestudenter ble vedtatt i Stortinget.

– Dette har vi jobbet for i mange år, og vi er veldig glade for at vi endelig går inn i fagskolens år, sier Olav Slettahjell, fagsjef i Noroff Fagskole.

Tirsdag 2. mai 2017 vedtok Stortinget meldingen Fagfolk for fremtiden — Fagskoleutdanning. Her foreslås blant annet studiepoeng for fagskolestudenter, rett til tilknytning til samskipnad, og tilleggspoeng for fagskoleutdanning ved opptak til universiteter og høyskoler.

– Vedtakene som nå har kommet baner vei for at fagskoleutdanningen får den velfortjente plassen i utdanningssystemet som den bør ha, sier Slettahjell.

– Kan utløse fagskolens potensial

Regjeringens visjon er ifølge meldingen at fagskoleutdanning på sikt skal være mer attraktiv, ha flere studenter, større fagmiljøer og at fagskolesektoren som helhet skal være mer synlig og mer ettertraktet i arbeidslivet.

Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia, sier på deres nettsider at Stortinget har vedtatt en reell fagskolereform som kan utløse fagskolens potensial:

– Stortinget vedtok i dag en fagskolereform som vil endre det norske utdanningssystemet i årene fremover. Fagskolene får status som høyere yrkesfaglig utdanning og annerkjennelse gjennom at fagskolestudier vil kvalifisere for studiepoeng, sier Haugli.

Noroff nevnt fra Stortingets talerstol

Kristin Vinje, her på åpningen av Noroff Oslo i 2016. Arkivfoto: Jeanette L. Bækkevold.

Fra Stortingets talerstol fortalte Kristin Vinje (H) fra Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om åpningen av Noroff Oslo i fjor høst:

– I slutten av september i fjor høst var jeg med på innvielsen av Noroffs nye lokaler i Mølleparken i Oslo. Denne fagskolen er en privateid utdanningsinstitusjon med høye ambisjoner på vegne av studentene, og de satser spesielt på digitale medier og digital kunnskap, sa Vinje.

– På åpningen var det optimisme å spore i mylderet av studenter, lærere og næringslivsrepresentanter. Digitalisering er høyt på alles agendaer, og denne fagskolen har ambisjoner om å bidra til kompetanseutvikling innen det digitale skiftet og dekke kunnskapsbehovene som identifiseres for et digitalt Norge.

[Noroff har] høye ambisjoner på vegne av studentene.Kristin Vinje, stortingsrepresentant

Vinje sa også at fagskoletilbudet dessverre ikke er veldig godt kjent, og at meldingen som ble behandlet gir et solid løft for fagskolene:

– Denne meldingen er gode nyheter. For den som er ung og skal velge studier, er jeg ikke i tvil om at mulighetene fagskolene tilbyr, er flere enn de fleste aner. Derfor er det bra at vi nå løfter fagskolene opp og frem, sa hun.

Se hele talen fra Kristin Vinje her. (ekstern lenke til stortinget.no)

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Mathilde Stray Øksendal

Mathilde Stray Øksendal

Pressekontakt Innholdsmarkedsfører og webredaktør Pressekontakt 90718799

Fokus på digital kompetanse tilpasset næringsliv og bransjenes behov

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Utdanningstilbudet består av høyskole, fagskole og nettstudier. Vi har campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Noroff - School of technology and digital media
Elvegata 2A
4608 Kristiansand
Norge