Gå videre til innhold
Åpning av nye boliger i Sørkedalsveien 169

Pressemelding -

Åpning av nye boliger i Sørkedalsveien 169

Onsdag 28. januar var den offisielle åpningen av de nye boligene for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

- På vegne av Boligbygg vil jeg gjerne gratulere Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester (EST), bydel Vestre Aker og mine kolleger i Boligbygg med åpningen av åtte splitter nye boliger her i Sørkedalsveien 169, sa administrerende direktør i Boligbygg, Jon Carlsen da han talte under åpningen.

- Ikke minst vil jeg ønske de åtte ferske beboerne velkommen til nye boliger - som jeg håper dere kommer til å stortrives i!

Boligkomplekset i Sørkedalsveien 169 stod ferdig i november 2014 og består av totalt åtte boliger for personer med nedsatt funksjonsevne.

Før byggingen av disse boligene hadde bydelen et stort behov-, men ingen tilgjengelige boliger for denne gruppen beboere.

Boligkomplekset inneholder leiligheter over to etasjer med boder, heis og parkeringsplass. Det er døgnbemannet personalbase i første etasje, med fellesarealer for beboerne.

Det er satt opp en støyvegg mot Sørkedalsveien, som skjermer den fine hagen foran huset.

- Vi er fornøyde med at vi har kunnet utnytte en kommunal tomt som stod tom på en så god måte. Prosessen med å klargjøre for bygging var effektiv, og bruken av ferdiglagede moduler har vært en suksess. Nå er vi glade for at vi har endt opp med et bra tilbud for noen av bydelens beboere.

Byråd for eldre, Aud Kvalbein åpnet feiringen. Hun har et spesielt engasjement for mennesker med nedsatt funksjonsevne, og understreket hvor bra tilbud dette er.

- I Sørkedalsveien 169 står nå åtte helt nyoppførte leiligheter, som allerede er tatt i bruk. Dette er et godt tilrettelagt, samlokalisert botilbud med aktiviteter og mulighet for sosialt nettverk, sa Kvalbein under åpningen.

Bydelsdirektør Jan Olsen Nytveit ønsket velkommen til feiringen, og skrøt av hvor raskt og godt byggeprosjektet ble gjennomført.

Hun sier også at byrådet har store planer for etableringen av spesialtilpassede boliger som disse.

- 29 nye boliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne er allerede etablert. Totalt har byrådet planer og har satt i gang arbeid for ytterligere 160 boliger de nærmeste årene, sier byråd Aud Kvalbein i en pressemelding.

Bydel Vestre Aker har en høy andel av mennesker med nedsatt funksjonsevne. Mange foreldre med funksjonshemmede barn flytter til bydelen.

- At boligene i Sørkedalsveien nå er tatt i bruk, er viktig for å imøtekomme behovet de neste 10-15 årene, sa også byråd Kvalbein.

Emner

Kategorier


Om Boligbygg Oslo KF

Boligbygg er et kommunalt foretak i Oslo kommune som drifter, forvalter, eier og leier ut kommunale boliger. Foretaket har over 10 200 boliger og det bor over 25 000 mennesker hos oss. Vi har boliger i alle de 15 bydelene, men flest i gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene.

Kontakter

Harald Wisløff

Harald Wisløff

Pressekontakt Kommunikasjonssjef

Boligbygg Oslo KF

Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger. Med ca. enn 11 500 boliger og en million kvadratmeter er foretaket Norges største utleier av boliger.

Vi skal sørge for trygge og gode boliger for innbyggere som trenger en tilpasset bolig eller er i en vanskelig livssituasjon.

Våre boliger er fordelt på alle Oslos 15 bydeler og ligger i alt fra verneverdige 1890-gårder til helt moderne nybygg. Som eiendomsforvalter skal Boligbygg bidra til å nå Oslo kommunes ambisiøse mål innen klima og miljø.

Boligbygg Oslo KF
Wergelandsveien 1/3
0167 Oslo
Norge