Gå videre til innhold

Pressemelding -

Stor interesse for bedre mat i barnehagene

Det er inspirerende å se at det er så stor interesse for å bedre maten i barnehagene, sier Lene Gjelsvik, daglig leder på Geitmyra matkultursenter for barn.
Siden mars i år har matkultursenteret, som holder til på Geitmyra gård i Oslo, hatt et omreisende kurs i samarbeid med Mills DA. Kurset heter ”Bedre mat i barnehagen – sammen med barna”. Og innholdet sier seg selv; barna skal spise god mat og de skal involveres i matlagingen. Kurset har blitt en stor suksess og barnehager i Østlandsområdet og ellers i landet har tatt kontakt fordi de ønsker hjelp til å bedre måltidsvanene i sine barnehager.
- Barn som er med og lager maten er langt mer villige til å prøve ukjente smaker og retter, sier kursholder Julie Øyan. Det å gi tips til hvordan barna kan involveres er en viktig del av kurset – i tillegg til at det selvsagt er velsmakende og sunn mat vi lager.
Kurset er laget for å kunne brukes i alle barnehager, både store og små, med mye eller lite kjøkkenplass og utstyr. Det har blitt avholdt på kryss og tvers av Østlandet og skal ut til minst 15 barnehager til i løpet av høstsesongen. Det viktigste er ikke om det er varm mat i barnehagen et visst antall dager i uken, men at barna får en opplevelse av hva mat faktisk er og at de er med på å lage den. For barn kan! Og de vil! avslutter Øyan.
Mills DA er opptatt av at barn og unge skal oppleve matglede, og er bidragsyter til kursene.


Emner

Kategorier


Geitmyra matkultursenter for barns visjon er "Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt." Dette arbeidet gjør vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, Åpen gård-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, bærekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Kontakter

Mona Ek

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Geitmyra 977 32 170

Pia Sundnes

Pressekontakt Kommunikasjon- og prosjektmedarbeider 97572987

Vi bidrar til at barn og unge blir glade i mat som gjør dem godt.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og ungdom som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.