Nyhet -

SOS-barneby i Kambodsja minnes norske terrorofre

SOS-barnebyen i Angkor Siem Reap, Kambodsja holdt en minnestund for ofrene etter terroraksjonene i Norge. – Folket i Kambodsja har nok av traumer og utfordringer, men de har også plass til oss i sine hjerter. Det berører og imponerer, sier generalsekretær i SOS-barnebyer, Svein Grønnern.

Alle barn og voksne i barnebyen samlet seg til en seremoni og tente lys til minne. Og tankene gikk spesielt til alle barna og ungdommene som mistet livet etter de grusomme terrorhandlingene.

Sympati
Et land som har erfart en av verdenshistoriens verste angrep på sivilbefolkningen, har et folk som nå viser sympati for ofrene i Norge.

– Vi opplever en internasjonal medfølelse som virkelig varmer. Kondolansemeldinger strømmer inn fra kollegaer over hele verden, og denne hilsenen fra Kambodsja varmet spesielt, sier Grønnern.

Siden 2000
SOS-barnebyer har hjulpet sårbare barn i Kambodsja siden 2000. Det finnes tre barnebyer i landet, i hovedstaden Phnom Penh, i Siem Reap og i Battambang. I tilknytning til barnebyene er det også etablert SOS-skoler, SOS-barnehager, SOS-yrkesskoler og SOS-familieprogram.

Bildetekst: Barn og voksne i Angkor Siem Reap, Kambodsja holder egen minnestund for terrorofrene i Norge.
Foto: SOS-Kambodsja

Emner

  • Helse, sykepleie, legemiddel

Kontakter

Torunn Westerfjell Gilje

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 95 80 74 08