Gå videre til innhold
Ny direktør i Sparebankstiftelsen DNB fra 1. januar

Pressemelding -

Ny direktør i Sparebankstiftelsen DNB fra 1. januar

André Støylen skal lede en av Norges største pengeutdelende stiftelser, som årlig deler ut over 200 millioner kroner til gode formål, og forvalter bokførte verdier for over 9 milliarder kroner.

Støylen er ansatt av stiftelsens styre. Han begynner i stillingen som administrerende direktør 1. januar 2014, og etterfølger Frode Helgerud som går av med pensjon.

Støylen kommer fra stillingen som økonomidirektør i Røde Kors. Videre har han vært finansbyråd i Oslo fra 2002 til 2007, og var før det, statssekretær i Miljøverndepartementet. Han er styreleder i LHL Helse AS og Boligbygg Oslo KF, samt styremedlem i Nasjonalmuseet. 

Støylen er 45 år gammel, og oppvokst i Ørsta. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen
BI.

 - Vi er glade for å ha funnet en kandidat med den brede samlede kompetansen som må til for å
ivareta og videreutvikle stiftelsens mangefasetterte oppgaver på en god måte. Vi ser fram til samarbeidet, sier Randi Eek Thorsen, styreleder i Sparebankstiftelsen DNB. 

 - Sparebankstiftelsen DNB er en viktig institusjon i det norske samfunnet – både som største private eier i DNB og gjennom tildelingene til allmennyttige formål. Jeg er takknemlig for at styret har vist meg denne tilliten, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier André Støylen.

Kontakt

Styreleder Randi Eek Thorsen, mobil: 905 07 478

André Støylen, mobil 950 69 536

Emner


Sparebankstiftelsen DNB er en ideell stiftelse som gir gaver til allmenn nytte.

Stiftelsen ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt over 2 milliarder kroner til allmennyttige formål.

Sparebankstiftelsen DNB er største private eier av DNB. Det er utbyttet fra disse aksjene som forvaltes og gis som bidrag til allmennyttige formål.

Stiftelsen bidrar til prosjekter og initiativer som skaper engasjement, som har verdi over tid, som involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til barn og unge. Målet er over tid å bidra til et samfunn med flere skapende, aktive og ansvarsbevisste individer. Visjonen er: Vi skal utløse gode krefter.

Stiftelsens to formål er: Å ivareta sparebanktradisjonen med å gi gaver til allmenn nytte, og å være langsiktig eier i DNB.


Kontakter

Marit Fagnastøl

Marit Fagnastøl

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 911 04 123
Håvard Ruud

Håvard Ruud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon 91811350

Vi utløser gode krefter

Sparebankstiftelsen DNB er en uavhengig pengeutdelende stiftelse som gir bidrag til allmennyttige formål.

Stiftelsen eier 8,6 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter.

«Vi utløser gode krefter» er stiftelsens visjon. Stiftelsen støtter tiltak innen kunst, kultur, friluftsliv, idrett, naturkunnskap, nærmiljøaktiviteter og kulturarv, som først og fremst kommer barn og unge til gode.

Sparebankstiftelsen DNB
Øvre Slottsgate 3, Oslo
Postboks 555 Sentrum 0105 Oslo
Norway