Pressemelding -

Liten aktør i tøff bransje: Studentsamskipnaden starter bokhandel på Papirbredden

Mandag 1. mars overtar Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) lokalene til Norli bokhandel på Papirbredden. I løpet av våren åpner ny bokhandel – med bokkafe.

- Vi driver allerede bokhandel på tre av USNs campuser – Vestfold, Kongsberg og Ringerike. Disse lokalene i Drammen har vi ønsket oss lenge, og vi gleder oss til å åpne bokhandel her med noe attåt, sier Hilde Pedersen, leder for avdelingen Bok i SSN.

Vil skape en hyggelig møteplass

Hun kan fortelle at SSN ønsker å skape en ny møteplass for studentene i Drammen; et avslappet sted hvor man kan få både god kaffe og gode råd når det gjelder både pensumbøker og annen litteratur.

- Det er jo først og fremst pensum til studentene vi er aller best på. Vi vet akkurat hva de trenger – og hva de ikke trenger. Det skal være trygt å komme til oss for hjelp og råd, sier Pedersen, og forteller at studentbokhandlene fungerer som langt mer enn utsalgssteder for bøker.

- Vi opplever at mange studenter ønsker å slå av en prat. Hos oss er det noen som ser dem og har tid til dem. Det er veldig hyggelig, man blir kjent med mange etter hvert.

Tøff konkurranse

For en liten aktør som SSN er det ikke bare-bare å etablere seg i en bransje som domineres av noen få, store bokhandelkjeder.

- Det er et tøft marked og de store har mange fordeler som vi går glipp av siden vi er så små. Men styrken vår er fagkunnskapen; vi kan virkelig bidra og hjelpe studentene med god veileledning, det gir trygghet for dem, sier Pedersen.

Det er SSN som driver kafeen på Papirbredden, og de vil også drive bokkafeen.

Emner

  • Utdanning

Kategorier

  • student
  • studentmat
  • studenthverdag
  • bokhandel
  • kafe
  • kaffe
  • studentkafe

Regions

  • Buskerud

Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) sørger for velferdstilbud til studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge, Fagskolen Tinius Olsen på Kongsberg, Politihøgskolen i Stavern, Fagskolen i Vestfold og Folkeuniversitetet i Sørøst-Norge. Vi tilbyr studentboliger ved alle USNs åtte campuser, vi driver spisesteder, treningssentere, studentbarnehager, bokhandlere og samtaletjeneste.

Kontakter

Fredrik Laland Ekeli

Pressekontakt Fagleder presse og organisasjonskommunikasjon 922 24 892