Skip to main content

Välgrundade tankar bakom SPA i nordisk design

Pressemelding   •   apr 26, 2016 14:20 CEST

I vinter har det skapats ett nytt nordiskt SPA - SPA Horisont på TanumStrand i Grebbestad på svenska västkusten.

Under vintern har det arbetats hårt med att modellera om hotell- och konferensanläggningen TanumStrand för att lägga till ett helt nytt SPA i nordisk design. Under maj månad slås portarna upp till SPA Horisont vid strandkanten med strålande utsikt över det salta Skagerrak.

Arbetet med att ta fram ett helt nytt SPA började innan sommaren 2015. Ledningen för TanumStrand och ägarna till hotell- och konferensanläggningen kom fram till att det var dags för en större utvecklingsplan för hotell- och konferensanläggningen och med detta, en större renovering av anläggningen som byggdes för exakt 30 år sen. De initiala tankarna kretsade främst kring restaurang och lobby. Projektet kom dock att växa och inbegripa ett helt nytt SPA - SPA Horisont samt en helrenovering av badanläggningen.

I arbetet med att ta fram ett helt nytt SPA har man valt att lägga stor vikt vid hållbarhet. Den nya SPAanläggningen skall hålla ett bra tag framöver och vara i samklang med den nya restaurangen Latitud 58°och lobbyn som kommer byggas om nästkommande vinter.

I material, färger och arkitektur har det varit viktigt med harmoni, att inredningen är i samklang med den vackra omgivningen. Man har även arbetat med stora fönsterpartier rakt ut mot klippor och hav som blir en naturlig förlängning av rummet. Gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Mona Adolfsen, som varit med från idéstadiet till konkret resultat tänker tillbaka på samarbetet med TanumStrands ledning, Per Torne och Metropolis arkitekt & design, säger;
- I tillägg till hållbarhet har vi arbetat med kärnord som havet, Bohuslän och må gott! Vi vill skapa ett mysigt ställe där man kan komma till ro, bara få vara. Och som man vill återkomma till – året om.

I slutet av maj öppnas SPA Horisont för allmänheten.

SPA Horisont ett nordisk SPA med magnifik utsikt över Skagerrak. Beläget på TanumStrands övre plan. Här finns tre olika pooler både inom och utomhus, tre olika bastu, ljusrum, ett stort rum för stillhet kallat Utsikten med tillhörande terrass. På SPA Horisont erbjuds behandlingar, SPA och SPAritualer året om, varje dag i veckan för alla över 15 år. SPAHorisont öppnar i slutet av maj.

TanumStrand hotell- och konferensanläggning på svenska västkusten med fokus på SPA, Outdoor och Matupplevelser. Mer information och premiärerbjudanden;http://www.tanumstrand.se/

Metropolis arkitektur & design ett av Norges ledande inredningsarkitektkontor med säte i Oslo. Drivs av Kathrine Langfelt Wangsmo, Linn Slettli och Hanne Arvik. Metropolis arkitektur & design har arbetat med nya nordiska SPA Horisont på TanumStrand.
Mer information;http://www.metropolis.no/

Det finns få ställen som kan erbjuda så mycket som TanumStrand. Tack vare vårt stora utbud kan du kombinera aktiviteter till många spännande upplevelser. På TanumStrand finns 165 hotellrum och 97 fullt utrustade, friliggande stugor. Totalt 1100 bäddar.

Kommer du sjövägen bor du naturligtvis i vår fina gästhamn!

Konferens med plats för alla - upp till 1000 personer! TanumStrand ligger precis vid havet, 2 km söder om Grebbestad.

För mer info besök gärna vår hemsida.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.