Blogginnlegg -

Insider tips til Kroatia - de hotteste øyene!

Insider tips - de hotteste øyene!

Kroatia er et svært populært reisemål for nordmenn - Tide Reisers egen reisespesialist gir deg tips til de hotteste øyene å besøke.

Brac er en av de største øyene og den ligger kun en times fergetur fra Split. Ønsker du «surf and turf» besøker du Bol og den berømte stranden Slatni Rat. For en mer bedagelig ferie anbefales Milna og Pucisca på det varmeste.

Hvar: Det er hit de hippeste folkene og de største båtene kommer. Ja, det er trangt om plassen sommerstid, men byen er vakker og havet krystallklart. Anbefaler å ta noen av de mange badebåtene ut til nærliggende Pakleniøyene for flotte nudiststrender eller kule beachklubber.

Korcula: Flanere langs de trange smauene i den fascinerende middelalderbyen. Når det nærmer seg solnedgang klatrer du opp stigen i Zakerjan-tårnet på vestsiden av gamlebyen, til cocktailbaren Massimo. Nyt utsikt og stemning.

Vis: Øya har et betydelig roligere tempo enn sine naboer og de små byene Vis og Komiza er pittoreske og har masse sjarm. De fleste tar utflukten til den blå grotten, snorkler, nyter god mat og tar livet med ro. Anbefaler på det sterkeste å leie sykkel og suse frem på de flotte veiene og finne din egen strand.

Split: Spill Picigin med de lokale heltene på bystranden Bacvice. Dette ballspillet spilles i vannet og krever en viss atletisk akrobatikk. Ellers gøy å se på.

Lei av storbylarmet? Ta turen opp til naturreservatet Marjan, som er populært hos de lokale til jogging, piknik eller bare for å nyte utsikten. Besøk gjerne Vidilica Cafe som har geniale sofaer på terrassen vendt ut mot byen og havet. Slå deg ned på en av langbenkene på den enkle og populære Pizzeriaen Galija, Tonciceva 12 og slå av en prat med naboen. Avslappet atmosfære og god mat. Skoshopping i gamlebyen og slå deg siden ned på Zinfandel – Tapas og vinbar, Ulica Marka Marulica 2. Meget god service og bra utvalg av viner på glass. Det er stor risiko at du blir sittende lenge, kanskje det blir litt tapas og?

Emner

  • Ferie

Kategorier

  • reiseliv
  • aktiv
  • ferie
  • øyhopping

Kontakter

Trine Stanghelle

Pressekontakt Produkt- og salgssjef fly- og ekspressbuss Flybussen og Ekspressbuss +47 93405512

Helene Myking

Pressekontakt Markedssjef/Marketing Manager Markedsføring og samarbeidsavtaler - tur og reiseliv +47 908 85 290

Relatert innhold