Pressemelding -

Lindeman’s lanserer sin første premiumvin i Norge

Lindeman’s er en av Norges mest solgte og folkekjære viner takket være den jevne og konstante høye kvaliteten. Med lanseringen av Lindeman’s Bin 1355 Hunter Valley Semillon får vi i Norge for første gang også tilgang til en av vinhusets premiumviner. Bin 1355 kommer fra Lindeman’s aller første vingårder som går helt tilbake til 1843 og vinen kan lagres i opp til 10 år. 

Vinhuset Lindeman’s ble grunnlagt i Hunter Valley i New South Wales i Australia i 1843 av Doktor Henry Lindeman. 170 år senere er Lindeman’s ikke bare en av Norges, men en av verdens mest solgte viner.

Katrin Juvet, som er salgs- og markedskoordinator for Lindeman’s i Norge besøker ofte Australia i forbindelse med jobben.

– Under det siste besøket var jeg så heldig å få smake på en Hunter Valley Semillion fra 1976 som var helt perfekt. Det viser den enorme lagringskapasiteten for denne druen under perfekte forhold. Det er hittil dessverre altfor få som kjenner til Hunter Valley Semillon utenfor Australia, da denne sjelden er tilgjengelig utenfor landets grenser.  Det er derfor ekstra gledelig at vi nå får anledning til å introdusere denne vinen i Norge, hvor vi tror den vil bli tatt svært godt i mot, sier Juvet.

Lindeman’s Bin 1355 Hunter Valley Semillon har en duft av sitron, grapefruktskall og nyslått gress. Den friske smaken er generøs, fyldig, domineres av frisk sitrus og mineraler, med en syrlig avslutning. 

Vinen kan med fordel drikkes nå, men Lindeman’s Hunter Valley Semillon kan også lagres i fem - ti år i vinkjelleren. Da vil den utvikle hint av honning, bivoks og brioche, noe som er typisk for Semillion viner.

Takket være den velbalanserte friskheten og fyldigheten er Lindeman’s Hunter Valley Semillon en komplett matvin. Vinen passer perfekt til sesongens østers.

Lindemans’ Bin 1355 Hunter Valley Semillon lanseres 1. november i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Pris. 150 kr. Artikkelnummer: 541601

Bin1355 vant Silver – Outstanding ved International Wine & Spirits Competition i oktober.

For mer informasjon, vær vennlig og kontakt:
KATRIN JUVET | 
Lindeman’s  Norge
T:
+47 2389 7800 | M: +47 9768 4008, katrin.juvet@tweglobal.com

Om Lindeman’s:
Lindeman’s ble etablert i 1843 i Hunter Valley i Australia. Grunnlegger Henry J. Lindeman prøvde seg først med Riesling, Verdelho og Shiraz, og jobbet etter mottoet om at vinens eneste mening var å bringe lykke.

Allerede i 1858 begynte Lindemans å eksportere vin til Storbritannia. Siden har merket vokst til å bli den mest eksporterte vinen fra Australia, og har vunnet en rekke internasjonale priser, deriblant International Winemaker of the Year på en konkurranse i Storbritannia og International Winery of the Year i US Wine and Spirit Magazine.


Emner

  • Livsstil, mote, fritid

Kategorier

  • vintips
  • vin
  • lindemans
  • lindeman's
  • australia

Kontakter

Eirik Karstensen

Pressekontakt PR & Communications Manager +47 96 990 683