Nyhet -

En sommer hos Undervisningsbygg

Lars Kristian Stramrud jobbet tre måneder i 2017 som sommervikar i Undervisningsbygg. Sommerjobben ga mersmak for 28-åringen fra Kristiansand.  

Lars Kristian trives godt hos den store byggherren i Oslo. Til jul (2018) er han ferdig med masteroppgaven sin i byplanlegging på NMBU – og han kan godt tenke seg å jobbe for Undervisningsbygg etter masteren.

- Det kan jeg absolutt tenke meg. Skoler er særdeles viktige brikker i byer og samfunnet generelt, og da betyr forvaltningen av disse enormt mye. Kombinert med gode verdier på alt fra vern og solid arkitektur til bærekraft og godt arbeidsmiljø, er Undervisningsbygg en meget attraktiv arbeidsgiver i fremtiden, sier han.

Ansvar for porteføljeplan
Undervisningsbygg har fantastisk utsikt fra lokalene sine på Fyrstikktorget i Oslo. Står man i 8. etasje, kan man se både Holmenkollen, Slottet, Grefsenkollen, Ekebergåsen og Barcode. For ikke å glemme Oslofjorden og alle øyene.

Men det var ikke derfor Lars Kristian søkte sommerjobb i utviklingsavdelingen hos den store byggherren. For noen år tilbake skrev unggutten fra sørlandet bacheloroppgave om laserscanning av eksisterende byggmasse – og gjorde en analyse av gymbygningen på Kampen skole. Da trengte han hjelp fra Undervisningsbygg.

- Vi fikk veldig god hjelp fra Undervisningsbygg, og de var veldig glade for at vi ville se på prosjektet. Som student får man ofte korte svar, men kommunikasjonen med Undervisningsbygg var alltid veldig bra, sier han.

Så da Undervisningsbygg kort tid etterpå lyste ut stilling som ferievikar i utviklingsseksjonen, var ikke Lars Kristian i tvil om at han ville søke. I fjor sommer har han hatt ansvar for deler av en porteføljeplan som skal lages for alle eiendommene til Undervisningsbygg.

- Vi gjør en kartlegging av utviklingsmulighetene på tomtene, for å se om det er plass til flere bygg, sier han.

Og sørlendingen trives godt.

- Jeg liker at det er veldig lett å spørre om hjelp. Det er ikke hierarkisk - føler jeg i alle fall, sier han.

Emner

  • Bygg, eiendom

Regions

  • Oslo

Kontakter

Trond Borge Ottersen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 95840758

Relatert innhold