Nyhet -

Miljøvennlige skolebygg på Zero-agendaen

Undervisningsbygg markerer sin miljøprofil i bransjen ved å bidra på miljøkonferansen Zero denne uka.

Undervisningsbygg er grønn spydspiss

Bodil Motzke sier Undervisningsbygg er en grønn spydspiss i bransjen og at det er grunnen til at de er invitert som innledere. Hun er invitert til Zero-konferansen fordi hun er miljørådgiver i Undervisningsbygg, og snakker sammen med kollega Terje Stepaschko, som er avdelingsdirektør for innkjøp og juridisk i Undervisningsbygg.

Zero-konferansen arrangeres i Oslo for tiende gang. Daglig leder Marius Holm i Zero sier i innledningen sin at konferansen er Norges viktigste arena for klimaløsninger. Innlederne er invitert fordi de går foran som gode eksempler på sine felt.

- For at verden skal bli utslippsfri i 2050, må noen gå foran mot 2030. Spydspissprosjekter, som tøyer grenser og kutter klimagassutslipp, viser verden veien til fremtidens nullutslippssamfunn, sier han.

Undervisningsbyggs deltakere snakker under temaet 400 offentlige milliarder: hvordan kan offentlige anskaffelser bidra til det grønne skiftet?

Konkrete eksempler fra skolebygg

Under samme tema som Undervisningsbygg, snakker Lars Aksnes i Statens vegvesen, Bernt Reitan Jenssen i Ruter, Ingebjørg Tofte i Lier kommune, Gabriel Wergeland Krog i Grønn bil, samt Næringsminister Monica Mæland.

Etter presentasjonene er det paneldebatt hvor teamet Hva kan gjøres for å få bedre miljøkrav i alle offentlige anbud og for at innovasjoner etterspørres?, diskuteres.

Stepaschko og Motze bruker konkrete eksempler fra Undervisningsbygg i sine innledninger, og snakker om utfasing av oljefyr, passivhus, nesten nullenergibygg og skoler med solcelleanlegg i fasaden.

- Nå er jeg full av inspirasjon, sier Terje Stepaschko etter deltakelsen på konferansen.

Bildetekst: Juridisk direktør Terje Stepaschko og miljørådgiver Bodil Motzke er innledere på miljøkonferansen Zero denne uka. Foto: Undervisningsbygg

Related links

Emner

  • Bygg, eiendom

Kategorier

  • arkitektur
  • miljø
  • passivhus
  • skole
  • undervisningsbygg

Kontakter

Trond Borge Ottersen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 95840758