Skip to main content

Engelske veksthus i cederträ

Pressemelding   •   feb 03, 2011 12:05 CET

Cederträ är en av jordens mest beständiga träslag. Förutom sina bevarande egenskaper är den rak, stark och gudomligt vacker! För dig som älskar känslan och doften av trä i din trädgård finns inget bättre val! Gabriel Ash bygger alla växthus och kallbänkar i kanadensisk röd ceder (Thuja Plicata), ett träslag som förblir friskt, starkt och vackert i åratal.

Röd ceder har ett stort innehåll av bevarande naturliga oljor som gör att det står emot fukt, röta och angrepp av skadedjur. För många är trä det enda tänkbara materialet i trädgården. För oss betyder det enbart utvald ceder.

Gabriel Ash är ett växthus som integrerar växthustillverkning med nutida ingenjörskonst med klassisk arkitektur och ger därmed ett tekniskt överlägset växthus för det nya århundradet. Förutom en vacker design där tradition och nutida krav samsas i en oemotståndlig mix en oerhört gedigen konstruktion. Massiv röd ceder med täckning av pulverlackerad aluminium på växthusets alla mest utsatta delar: den unika taknocken som samtidigt ger en automatisk öppningsbar ventilation, alla takets läkt, hängrännor och stuprör och andra skenor, sockeln som förbinder växthuset med marken och inte minst den bärande takstolen. Alltsammans gediget producerat i pulverlackerad aluminium i en diskret grå färgton.Den unika taknocken utesluter behovet av traditionella takventiler och ger tillsammans med de obrutna glasen ett mer enhetligt klimat i växthuset.

Cederträ har färgen från mörkbrun och brun till röd och rödbrun med variationer däremellan. Färgen bleknar till en vacker silvergrå färg om träet utsätts för solljus under en längre tid. Det finns goda möjligheter att olje- eller lasyrbehandla cederträ för att bevara dess färger. Just denna typ av ceder, Thuja Plicata har kvaliteter som gör det överlägset för just växthuskonstruktioner. Det växer extremt rakt och starkt, varken vrider eller böjer sig, unika egenskaper som kommer ditt nya växthus tillgodo. Cederträ innehåller thujapliciner. Det är röt och svamphindrande ämnen som ger en funktionstid, obehandlad, på minst 50 år. Allt vårt trä kommer från välskötta odlingar i Columbia som genom återplanteringsplaner och hållbar skötsel garanterar skördar även på lång sikt. Enligt EN 350-2 är cederträ klassificerat som Beständigt där egentligen bara teak har bättre bevarandefunktioner.

Thuja Plicata absorberar och avger fukt snabbt utan att det krymper eller sväller. Cederträ är ett av de mest fuktstabila barrträden. Detta beror på att cederträets fibermättnadsgrad är enbart 22 % jämfört med granens och furans som är cirka 30 %. Cederträ kan krympa och svälla när träets fuktinnehåll går mot jämvikt med den omgivande luftfuktigheten. För att minimera dimensionsförändringarna efter monteringen rekommenderas att träet innan monteringen lagras där träet skall senare monteras. Det är normalt att montera en utvändig träbeklädnad med ett genomsnittligt fuktinnehåll på 15 % med ett intervall mellan 9 % till 18 %. Även om säsongsvariationer och lokala förhållanden kan spela in så kommer inte träets fuktrörelser att vara kritiska om fuktinnehållet hålls inom denna nivå.

Thuja Plicata isolerar på ett bättre sätt än alternativ i aluminium eller plast och är därför varmare på vintern och svalare på sommaren. Denna unika kvalitet ger en naturlig termostat i ditt växthus som kan hjälpa dina växter att utvecklas på ett bra sätt. Gabriel Ash växthus säljs av Vansta Trädgård Vansta Trädgård ger trädgårdsälskare i hela Skandinavien det bästa från den engelska trädgårdsvärlden

Exklusiv engelsk hage till  Skandinavien

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy