Skip to main content

Prince's Foundation Glasshouse Range – ny stjärna från Hartley Botanic!

Pressemelding   •   nov 05, 2013 09:26 CET

Prince's Foundation Glasshouse Range är Hartley Botanics nya stjärna!

Ett enastående resultat av ett samarbete mellan Storbritanniens främsta växthustillverkare Hartley Botanic och Prins Charles stiftelse Prince's Foundation. Inspirerad av utomhusmiljöer från forntida civilisationer i Rom och Persien har Hartley Botanic skapat en fantastisk serie med sammanlänkade växthus, baldakin och pergolas. En av höjdpunkterna i 2013 RHS Chelsea Flower Show! En del av intäkterna från den nya serien går direkt tillbaka in i stiftelsens arbete med att lära ut, engagera och vidareutveckla hållbara samhällen där förstås odling är centralt.
Vi människor är mer och mer intresserade av vår utomhusmiljö och trots vår kalla vinter tillbringar vi i Skandinavien mycket tid utomhus. Hartley Botanics nya serie suddar ut gränserna mellan hem och trädgård, mellan ute och inne med denna oslagbara kombination av ett skyddande glastak, en ombonad pergola och ett komplett växthus. Oanade möjligheter till nya spännande rum för hem och trädgård, ”come rain or come shine”

Seriens tre delar bygger designmässigt på de viktorianska växthusen som gjort Hartley Botanic kända över hela världen. Varje del kan byggas enskilt eller som helhet, anslutas till befintlig byggnad eller ställas fristående. Den är utformad för att skapa skräddarsydda lösningar och den arkitekt som är intresserad av att på riktigt skapa rumslighet i en trädgård har här ett eldorado av möjliga kombinationer.

Pergolan

Pergola som hämtat sin inspiration från renässansens lövgång där dubbla rader av fristående stöd överväxts av ett lövverk. En magisk passage där man bokstavligen kan gå omslingrad av klorofyllen, fortfarande med vinden och den fria luften omkring sig men i skydd från stekande sol och nyfikna blickar. Pelarna till pergolan i Prince's Foundation Glasshouse Range är vackert utformade med en korintisk kapitäl och inspirerade av den viktorianska tidens utsmyckade detaljer och kan göras i vilken storlek och höjd du vill.

Baldakinen

Baldakinen har orientaliskt ursprung och avsåg ursprungligen ett tyg som spänns eller bärs över till exempel ett altare eller en tron. Här har sidentyget bytts ut mot ett frostat glastak som ger ett välkommet skydd mot både direkt solsken som mot nederbörd av alla former. Takets design bygger på de viktorianska växthusen med sin vackra branta takvinkel och valfri nockdekoration. Som stöd används på nytt de vackra pelarna från pergolan. Baldakintaket är utmärkt skydd över den härliga stenterrassen, mellan garaget och entrén eller bara som ett vackert skydd mot regn.

Växthuset

Prince's Foundation Glasshouse Range kan kombineras med alla standardmodeller i Hartley Botanics viktorianska serie eller byggas i den form och storlek som passar. Kombinationen av vinklar, förlängningar och höjder är stor och mycket flexibel. Takfotsdekorationer och frostat glas i dörren med Prince's Foundations vackra emblem, samt en sektion viktorianska planteringsbord ingår som standard i detta växthus.

Äntligen kan vi  på Vansta trädgård svara på den fråga vi får så ofta ­– Vad gör jag när det blir för varmt i växthuset? Vårt svar ­– gå ut under pergolan och njut!

Vansta Trädgård har exklusiv agentur på alla Hartley Botanics växthus i hela Skandinavien, ett samarbete som 2014 firar 10 år!

Berenike Munthe
Managing Director
VANSTA TRÄDGÅRD AB

Vansta Gård pl 13
148 92 Ösmo, Sweden
Org nr 556757-2218
VAT nr SE556757221801
Phone +46 (0)8 520 27480
Mobile +46 (0)708 32 71 89
http://www.vanstatradgard.se
berenike@vanstatradgard.se
http://www.facebook.com/pages/Vansta-Trädgård

Exklusiv engelsk hage till  Skandinavien

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy