Pressemelding -

Vårtegnene dukker opp

Endelig har frosten sluppet taket de fleste stedene på Østlandet. Så sikkert som at hestehov og hvitveis gjør sitt inntog, er det at Viken Fiber er i gang med å legge fiberbredbånd i bakken.

–Vi er godt i gang med å fibre flere steder allerede, og om ikke mange dagene har vi fullt mannskap og maskiner ute, sier direktør for Plan og Utbygging, Stian Berg. Han forteller videre at de legger fiberbredbånd i rundt 30 kommuner, og at de på det mest hektiske har rundt 50-60 store og små prosjekter.

Viken Fiber graver ned nettet sitt istedenfor å bygge luftnett og ifølge Berg har det blitt mange meter med bredbåndsgrøft de siste årene.

–Vi kan notere oss rundt 4 millioner meter, fordelt over ca. 50 kommuner, til rundt 130 000 kunder over hele Østlandet, så noen nybegynnere innen fiberbygging er vi ikke, sier Berg.

Han legger til:

–Vi leverer fiber til mange tusen nye kunder hvert eneste år og via én og samme fiberkabel får de levert bredbånd, tv og telefoni fra Altibox, som forbrukerne for 7.året på rad har kåret til Norges beste leverandør av bredbånd og tv.

Vi rydder opp etter oss

Stian Berg forteller at Viken Fiber har høyt fokus på å rydde opp etter endt bygging.

–Vi opererer for det meste i boligområder og på den tiden av året da folk gleder seg til å tilbringe mer tid ute i hagen. Vi forsøker derfor å være så raske som mulig med graving og når opprydningen starter skal det se minst like pent ut som før vi startet, kan Berg fortelle.

Slik foregår graveprosessen

Det å bygge fiber er en omfattende prosess og krever mye planlegging. I denne filmen ser du utbyggingsprosessen. 

Emner

  • Data, telekom, IT

Viken Fiber er Norges største fibernettselskap. Vi bygger og drifter fibernett og leverer bredbåndstjenester på Østlandet. Selskapet er en Altibox-partner, og har per i dag ca 130 000 kunder. Selskapet eies av Lyse Fiberinvest AS (71 prosent) og Glitre Energi (29 prosent).

Kontakter

Anne Berit Rørlien

Pressekontakt Administrerende Direktør 900 10 061

Relatert innhold