Skip to main content

​Bente Erichsen takket av som direktør ved Nobels Fredssenter

Press Release   •   Dec 18, 2015 16:22 CET

Etter elleve år som direktør ble Bente Erichsen i dag feiret og takket av styret og ansatte (inkludert sjiraffen Fred) ved Nobels Fredssenter. Venner, familie, samarbeidspartnere og representanter for kultur-Norge var også tilstede ved markeringen, som satte punktum for et langt yrkesliv i kulturens tjeneste.

Ordfører Marianne Borgen takket Bente Erichsen for at hun har gjort Nobels Fredssenter til et sted for kunnskap og opplevelser for hele Oslos befolkning.

Flere fredsprisvinnere som Desmond Tutu, Dalai Lama og Shirin Ebadi hadde også sendt hilsener til den avtroppende direktøren.

- Bente Erichsen har gjort en imponerende innsats og skal ha en stor del av æren for at Nobels Fredssenter i dag fremstår som en av Oslo viktigste kulturinstitusjoner, sier styreleder for Nobels Fredssenter, Olav Njølstad. Som leder har hun vært ambisiøs, tydelig og resultatorientert, full av entusiasme og godt humør, og med en sjelden evne til å se hver enkelt medarbeider. Hun kan gå fra borde med stolthet over hva hun har fått til og med visshet om at hun vil bli savnet.

Bente Erichsen tiltrådte som direktør for Nobels Fredssenter før åpningen i 2005. Hun kom den gang fra stillingen som teatersjef ved Riksteateret, og hadde mange år bak seg som filmprodusent og regissør.

-Vi som begynte ved Nobels Fredssenter den gang fikk en stor oppgave: Vi skulle inspirere til fred. Når jeg ser meg tilbake mener jeg at vi har klart det. Den fantastiske staben her skaper utstillinger og arrangementer som berører alle som kommer hit. Jeg kommer til å savne kollegene, pulsen og alt det spennende som skjer her. Det er en tårefylt avskjed, men jeg kjenner også en forventing om det nye livet, med mer frihet og mer tid.

Bente Erichsen blir pensjonist fra 1. januar 2016, men fortsetter i sine verv som styreleder ved Dansens hus og Stiklestad nasjonale kultursenter.

Liv Tørres, som kommer fra stillingen som generalsekretær i Norsk Folkehjelp, tiltrer som direktør ved Nobels Fredssenter 1. januar 2016. 

(Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter)

Fakta om Nobels Fredssenter 

  • et av Norges best besøkte museer med 227.000 besøkende i 2014 
  • presenterer historien om Alfred Nobel, og om fredsprisvinnerne og deres arbeid
  • arena for debatt og refleksjon om aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning
  • internasjonalt anerkjent for sin satsing på dokumentarfotografiet og interaktive teknologi 
  • har et godt skoletilbud og tok imot 944 skolegrupper i 2014
  • ligger på Rådhusplassen i Oslo
  • en uavhengig stiftelse og direktør er Bente Erichsen
  • styret velges av Nobelkomiteen og styreleder er Olav Njølstad
  • hovedsponsorer er Hydro, Telenor Group og ABB