Pressmeddelande -

Vatten och fuktsäker LED-modul

Nya IP65-klassade LED-modulen från Optoga gör det lättare att designa utomhusarmaturer, såsom pollare och vägglyktor.

Optogas vd Stefan Larsson hade en dröm: att föra in den miljövänliga LED-tekniken i vardagen, i såväl företag som i hemmet. Med nya LED-modulen Clara AC IP65 uppfyller han sin dröm.

Optoga har nischat sig genom att ta fram LED-moduler som gör det snabbare och enklare för belysningstillverkare att designa och producera lampor. Den senaste produkten, Clara AC IP65, är enkel, smidig, lätt att arbeta med – och vattensäker.

Förändra marknaden
Med Clara AC IP65 förändras marknaden för belysningstillverkare en gång för alla. Nu behöver tillverkare nämligen varken tillföra ytterligare kapsling eller drivsteg för LED-enheten, utan kan bara koppla in den direkt i 230 volt. Det innebär enklare och kostnadseffektivare design samt kortare tid för att förädla och producera produkter. Med Clara AC IP65 sparar tillverkarna därför inte bara tid, utan även pengar.

Smidigt och säkert
Allt som behövs är två skruvar för att fästa modulen i exempelvis en stålbalk. All elektronik är inkapslad i höljet och ett membran som andas gör så att det inte bildas kondens.

Detta är något som de belysningstillverkare som testat Clara AC IP65 tagit fasta på. Optogas representanter kunde inte annat än att le belåtet när de såg slutprodukten med den nya LED-modulen inmonterad:

”Precis som vi sett framför oss i utvecklingsprocessen. Vi vill alltid göra det enklare för våra kunder.”

Det handlar om enkelhet
När Optoga startade 2004 var LED-tekniken fortfarande i sin linda, ovanlig och förhållandevis dyr. Men Stefan Larsson insåg potentialen och bestämde sig gör att starta eget och satsa allt på ett kort: LED.

I dag designas och utvecklas OptoDrive, Optogas egna LED-moduler, i Arboga. Kunderna finns över hela världen, främst Europa, Nordamerika och Asien. Under resans gång har LED slagit igenom på bred front inom både industrin och i hemmen, främst för utomhusbruk.

Döpt efter dottern
Med Clara AC IP65 fortsätter en annan tradition hos Arboga-företaget Optoga: att döpa produkterna efter familjemedlemmar. Clara är dotter till grundaren, ägaren och vd:n Stefan Larsson.

Lanseras i maj
Clara AC IP65 lanseras i maj på Elfack, Svenska Mässan i Göteborg, och kommer till en början att finnas i 6W eller 10W. Läs mer om Clara AC IP65:s tekniska specifikationer på: www.optoga.com

För mer information kontakta:

Stefan Larsson, vd Optoga
Mobil: 070-824 97 37
Mail: stefan.larsson@optoga.se

Tobias Gillberg, marknadschef
Mobil: 070-865 62 69
Mail: tobias.gillberg@optoga.se

Ämnen

  • Teknologi, allmänt

Kategorier

  • Optodrive
  • led
  • ip65
  • optoga
  • vattensäker
  • 230vac

Regioner

  • Arboga

Optoga skapar optimiserade lösningar för integrerade LED-moduler. Så att belysningstillverkaren fokuserat kan nå sina slutkunder med en perfekt belysningslösning. Snabbare. Och enklare.

Optoga startade i november 2004 i Arboga och har många års erfarenhet av elektronikdesign. Med LED-modulen OptoDrive har Optoga tagit initiativet att ersätta lysrör, glödlampor och halogen med LED-baserade ljuskällor. 

Läs mer om OptoDrive på www.optoga.com. Eller kontakta oss på info@optoga.com. 

Kontakter

Stefan Larsson

Presskontakt Founder/CEO +46589490960

Relaterade event