Skip to content
Kompozitné kryty Fibrelite D400 na mieru osadené v priestoroch britskej elektrárne (hore), ktoré nahradili zlyhávajúce betónové kryty (dole)
Kompozitné kryty Fibrelite D400 na mieru osadené v priestoroch britskej elektrárne (hore), ktoré nahradili zlyhávajúce betónové kryty (dole)

Press release -

Britské energetické zariadenia sa rozhodujú pre kompozitné šachtové kryty vyrobené na mieru

Zariadenia na výrobu elektrickej energie sú celkom prirodzene vybavené množstvom kabeláže vedenej pod povrchom zeme, ku ktorej musí byť pravidelný prístup. Kedysi dávno v 60-tych rokoch, keď boli mnohé z týchto zariadení vybudované, boli jedinou dostupnou voľbou ťažké železobetónové alebo liatinové kryty týchto obslužných šácht. Napriek pridruženým bezpečnostným rizikám a častej nutnosti použitia špecializovanej zdvižnej techniky potrebnej na ich otváranie a výmenu, tieto kryty poslúžili svojmu účelu.

Dnes správcovia mnohých priestorov musia čeliť zhoršovaniu štrukturálnej celistvosti svojich železobetónových šachtových krytov, zvyšujúcemu sa nebezpečenstvu pri ručnej manipulácii s nimi a tam, kde tieto kryty slúžia na premostenie vozovky, aj potenciálnym obmedzeniam vjazdu ťažkých vozidiel do niektorých priestorov.

GRP kompozitné materiály: Bezpečné a dlhodobé riešenie

Na mnohých miestach sa z tohto dôvodu rozhodli pre ich nahradenie vysoko trvanlivými no pritom ľahkými šachtovými krytmi z kompozitného materiálu GRP, navrhnutými a dodanými na mieru firmou Fibrelite, najmä pri premosteniach vozovky, kde sa vyžaduje vysoká odolnosť voči zaťaženiu (pri type D400 často až 40 ton) a zároveň frekventovaný prístup.

Vďaka svojmu bezkonkurenčnému pomeru pevnosti a hmotnosti je špeciálne vyvinutý kompozitný materiál GRP od firmy Fibrelite podstatne ľahší ako kov, no pritom rovnako pevný, a rýchlo sa stáva akceptovanou a účinnou modernou alternatívou oproti tradične používanému železobetónu. V skutočnosti, vďaka priaznivým hmotnostným vlastnostiam kompozitného materiálu GRP, z ktorého sú vyrobené, majú šachtové kryty Fibrelite iba približne tretinovú hmotnosť a jeden či dvaja ľudia ich bezpečne ručne otvoria pomocou ergonomicky navrhnutých zdvižných rukovätí. Prirodzenou vlastnosťou špeciálne vyvinutých kompozitných šachtových krytov od firmy Fibrelite je tiež ich odolnosť voči prehrdzaveniu, čo znamená, že vyžadujú minimálnu údržbu a súčasne poskytujú dlhodobé riešenie. 

Fibrelite: Vyše 30-ročné skúsenosti s kompozitnými materiálmi

Fibrelite, the global leader in the manufacture and development of GRP manhole and trench covers svoju odbornosť odvodzuje od vyše 30 rokov spolupráce na miestnej úrovni s väčšinou popredných svetových ropných spoločností vrátane BP, Esso, Total a mnohých ďalších. Prizrite sa na dlažbu obslužného priestoru ktorejkoľvek čerpacej stanice a môžete sa staviť, že na zemi uvidíte jeden z ich šachtových krytov. V roku 1980 táto firma v skutočnosti vyvinula prvý kompozitný prístupový šachtový kryt na svete pre Esso UK (ExxonMobil), ktorá chcela vyriešiť časté zranenia pri ručnej manipulácii; dnes sú ich šachtové kryty žiadané v mnohých priemyselných odvetviach po celom svete.

Firma Fibrelite je hrdá na to, že môže vyvíjať a vyrábať v Spojenom kráľovstve a pre jeho potreby, špacializujúc sa na rýchly proces od návrhu až k dodávke.

Od roku 2013 je firma Fibrelite súčasťou OPW, spoločnosti sídliacej v Doveri, čo jej umožňuje ponúkať bezprecedentné portfólio doplnkových výrobkov, ktoré patria k najlepším vo svojej kategórii.

Pre viac podrobností o tom, kde všade a na aké účely sa šachtové kryty Fibrelite využívajú, navštívte, prosím, ich stránku prípadových štúdií.

Related links

Topics

Categories


Fibrelite is a global manufacturer of highly-engineered glass reinforced plastic (GRP) composite access covers capable of taking up to 90-tonne loads whilst still being light enough to be lifted by hand and is renowned for its high-quality technical support and service.

Initially developed almost 40 years ago and now industry standard for petrol station forecourts, Fibrelite covers are increasingly specified for both new and retrofit work in a variety of industries in more than 80 countries around the world. To find out more, please visit www.fibrelite.com.

Contacts

Aaron McConkey

Aaron McConkey

Press contact Marketing Manager Marketing + 44 (0) 1756 799 773 LinkedIn

A global leader in fluid handling, management, monitoring and control solutions

​OPW is a global leader in fluid handling, management, monitoring and control solutions for the safe and efficient handling of fluids from the refinery to the commercial and retail points of consumption, including loading systems, rail and transport tank truck equipment, tank gauging, fuel management systems, valves, fittings, underground and above ground storage tank equipment, spill containers, overfill prevention devices, secondary containment sumps and flexible piping, commercial and retail fueling dispensers and electronic POS systems, swivels, breakaways, and nozzles for virtually all fuel types, including LPG, Hydrogen and CNG. OPW also designs and manufactures touch-free and friction car wash systems. OPW has 3,850+ employees with manufacturing operations in North America, Europe, Brazil, China and India and sales around the world.

OPW
Snaygill Industrial Estate Keighley Road, Skipton North Yorkshire
BD23 2QR