Amplituner Sony STR-DN1030: prawdziwy dźwięk kinowy i bezprecedensowe funkcje łączności bezprzewodowej

Komunikat prasowy   •   Lip 27, 2012 09:00 CEST

Kinowy dźwięk na najwyższym poziomie

Firma Sony wprowadza do oferty nowy
Jak przystało na markę Sony, model STR-DN1030 to nie tylko dzieło sztuki inżynierskiej, lecz również elegancko wyglądający i solidnie wykonany element domowego wnętrza. Amplituner pozwala w łatwy sposób wybierać szereg zaawansowanych ustawień. Imponuje też zestawem łączy, wśród których znajdziemy pięć wejść HDMI, jedno wyjście HDMI, wejście USB 2.0 oraz — po raz pierwszy w amplitunerze wielokanałowym — łącza bezprzewodowe Wi-Fi i AirPlay. Dzięki zgodności z aplikacją Sony Media Remote, do sterowania urządzeniem można użyć także smartfonu lub tabletu.

Przeznaczony do kina domowego, współpracujący z siecią amplituner wielokanałowy STR-DN1030: najważniejsze cechy

· Autentyczny dźwięk kinowy — połączenie technologii cyfrowego dźwięku kinowego HD (HD Digital Cinema Sound) z optymalizacją brzmienia pozwala na uzyskanie autentycznego, 7.2-kanałowego dźwięku kinowego o mocy 120 watów na kanał (8 omów, 1 kHz, łączne zniekształcenia harmoniczne 1%, reprodukcja przez 1 kanał)

· Bezprzewodowa transmisja strumieni danych — bezprzewodowe, strumieniowe przesyłanie multimediów z telefonu iPhone®, iPoda® lub iPada® przy użyciu technologii AirPlay i wbudowana sieć Wi-Fi® do odtwarzania muzyki, filmów i radia internetowego z komputera, tabletu bądź innego urządzenia podłączonego do sieci

· Automatyczna kalibracja dźwięku — zaawansowany system DCAC (Digital Cinema Auto Calibration) automatycznie analizujący rozmieszczenie głośników i dobierający ustawienia, które zapewniają optymalny dźwięk