Nowy głośnik w formie listwy Sony HT-GT1 — doskonały na spotkanie w gronie przyjaciół

Firma Sony ogłosiła wprowadzenie nowego głośnika w formie listwy, który zapewnia imponujące poziomy głośności przy oglądaniu telewizji, na seansach w kinie domowym i podczas zabawy w gronie przyjaciół.

2.1-kanałowy głośnik HT-GT1 ma moc 260 W. Doskonale sprawdza się przy codziennym oglądaniu telewizji; dostarcza także dodatkową porcję basu do filmów i gier. Wykonane z drewna obudowy głośnika oraz oddzielnego subwoofera cechują się dużą sztywnością, skutecznie tłumią rezonans i pozwalają na uzyskanie czystego, bardzo głośnego dźwięku. Znakomita słyszalność dialogów i głosu spikera podczas oglądania wiadomości i seriali to zasługa firmowej technologii Sony Clear Voice.

Nowy głośnik w formie listwy pomyślany jest jako coś więcej niż dodatek do telewizora: umożliwia odtwarzanie nagrań z podłączonej pamięci USB z utworami MP3, a także z telefonu iPhone, iPada, iPoda albo standardowego odtwarzacza MP3. Posiadacze smartfonów i tabletów wyposażonych w technologię NFC mogą odtwarzać swoją kolekcję nagrań przez łącze bezprzewodowe Bluetooth: nawiązywanie połączenia sprowadza się do krótkiego zetknięcia urządzeń. Połączony przez Bluetooth telefon może również pełnić rolę pilota do głośnika — wystarczy zainstalować w nim bezpłatną aplikację Sony SongPal, dostępną w wersji na urządzenia z systemem iOS i Android.

Model GT1 idealnie nadaje się na zabawę z przyjaciółmi. Wbudowane uchwyty pozwalają z łatwością przenosić głośnik i subwoofer z pomieszczenia do pomieszczenia. Co więcej, głośnik można położyć na subwooferze, uzyskując wówczas optymalny kąt emisji dźwięku.

Dotknięcie przycisku BASS BAZUKA powoduje wzmocnienie basu do maksimum — ale bez pogorszenia czystości dźwięku. Głośnik zapewnia również atrakcyjne efekty wizualne, których źródłem są zintegrowane, migające w rytm muzyki, różnokolorowe diody LED.

Użytkownicy minizestawów hi-fi Sony mogą dodatkowo wykorzystać głośnik jako element zestawu Party Chain, służącego do reprodukcji tej samej muzyki przez wiele urządzeń.

Nowy głośnik w formie listwy HT-GT1 firmy Sony trafi do sklepów w Europie w październiku 2014 r.

• ht-gt1
  • sprzęt audio
  • ifa2014
  • ifa 2014