Skip to main content

KTH:s nya campusbyggnad klar

Pressmeddelande   •   Aug 22, 2017 13:49 CEST

Byggnad 43:25 på KTH:s campus i Stockholm

Högst upp på Osquars Backe på KTH:s campus i Stockholm pågår nu inflyttning i byggnad 43:25, ritad av AIX. Hyresgäster är bland andra KTH SEED - institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik.

Huset har ingen baksida utan kan ses som ett nav i sekvenser av offentliga rum. Arbetet med att förvandla den gamla parkeringsplatsen till en ny prunkande södervänd Campusgård pågår för fullt.

Målet har varit att förtäta med kvalitet och identitet genom en samtida tegelarkitektur som kompletterar och ansluter till Erik Lallerstedts rustika tegelbyggnader. Inne i byggnaden möts man av en väl tilltagen takhöjd och en centralt placerad trapphall. På det gröna taket finns solceller och byggnaden blev strax före sommaren klassificerad Miljöbyggnad Guld (som den tusende byggnaden!) av Sweden Green Building Council.

Vi gestaltar rumsupplevelser där funktion och skönhet samspelar och förstärker varandra. På så sätt utmanar vi oss till att skapa rum som väcker känslor, är föränderliga med tiden och som ger människor de bästa förutsättningarna för att leva och mötas. Vi kallar det levande rum.