Pressmeddelande -

Demping via app, Visuell informasjon sørger for optimal sylinderdemping

Visuell informasjon sørger for optimal sylinderdemping

En rekke kunder bruker Aventics’ justeringsverktøy for dempingsjustering (CAT) for å gjøre det enklere å justere sylinderdemping. Aventics har nå lansert en CAT-app som gjør det enklere for kunden å fastslå når den optimale tilstanden er nådd.

Laatzen (Tyskland), 24. april 2018 – ”Sylindere uten effektiv, tilpasset demping kan belaste arbeidsstykker under trasport, forkorte levetiden til alle sammenstillinger og generere skadelige vibrasjoner i hele maskinen,” forklarer Norbert Fortmann, Director Engineering R&D Drives hos Aventics. Justerbar trykkdemping er den perfekte måten å sikre optimale resultater på. Når dempingen justeres med CAT-appen, skal skruen kun dreies noen få omganger for å justere dempingen til arbeidsstykkemassen og kinematikken.

Tilleggsinformasjon på smarttelefonen
Appen ”CAT by AVENTICS” visualiserer informasjon om stempelhastigheten og dempingsegenskapene for den aktuelle sylinderdempingen. Når sylinderen er riktig konfigurert, viser en ideell dempingskurve en konstant fallende stempelhastighet så snart stemplet har trukket seg inn i trykkdempingen. En stadig brattere kurve med plutselige stopp eller vibrasjon i sluttposisjonen er en indikator på at dempingen er feil innstilt.

Takket være CAT og den tilhørende appen er det mulig for brukerne å oppnå full utnyttelse av de utmerkede egenskapene til Aventics-sylindere i systemet, ettersom feilinnstillinger blir noe som hører fortiden til. CAT kan brukes til å idriftsette og kontrollere Aventicssylinderseriene PRA, CSL-RD, MNI, ICL, ITS, TRB og CCL. Verktøyet utvider Aventics’ omfattende utvalg av tekniske verktøy og monteringsverktøy.

Ämnen

  • Vetenskap, teknik

Om Emerson
Emerson (NYSE: EMR), med hovedkontor i St. Louis i den amerikanske delstaten Missouri er et globalt teknologi- og teknikkselskap, og tilbyr kundene innovative løsninger for industrielle, kommersielle og private bruksområder. Forretningsområdet Emerson Automation Solutions støtter andre selskaper i prosess-, hybrid- og diskret produksjon med å maksimere produksjonen, beskytte personalet og miljøet samt optimalisere energi og driftskostnader. Bedriftsområdet Emerson Commercial and Residential Solutions hjelper med å fremme menneskers livskvalitet og helse, beskytte matvarekvalitet og -sikkerhet, øke energieffektiviteten og danne en bærekraftig instrastruktur.
Gå til https://www.emerson.com/no-no/automation-solutions for mer informasjon.

Om AVENTICS
Aventics er en ledende produsent av pneumatiske komponenter og pneumatiske systemer samt spesialtilpasninger. Som spesialist innen pneumatikk produserer selskapet produkter og tjenester for industriell automatisering med fokus på Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy og Marine Technology.

Takket være elektronikkintegrering, bruk av fremtidsrettet materiale og fokus på aktuelle områder som maskinsikkerhet og industri 4.0, er Aventics virkelig i forkant når det gjelder brukervennlighet og intelligent teknologi.

Aventics har over 150 års erfaring innen pneumatikk, og sysselsetter ca. 2000 ansatte over hele verden. I tillegg til fabrikker i Tyskland, Frankrike, Ungarn, USA og Kina er selskapet representert i over 100 land med egne salgsorganisasjoner og forhandlere. Aventics er sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO/TS 16949 for kvalitet, ISO 14001 for miljøstyringssystem og ISO 50001 for energistyringssystem.
Du finner mer informasjon på www.aventics.no

Kontakter

Babak Tabrizi

Sales manager NORWAY 905 64 908