Skip to main content

Fra simpel tryktilpasning til kompleks trykregulering

Pressmeddelande   •   Feb 22, 2017 09:12 CET

Trykreguleringsventil ED02.

En elektro-pneumatisk trykregulator (E/P) omdanner et vilkårligt elektrisk signal til et tilsvarende pneumatisk tryk. En piezoelektrisk trykføler, der er integreret i E/P-omformere, måler det udgående tryk og sender et signal tilbage til styreenheden. Derved opnår man en selvstyrende enhed, der ikke påvirkes af forstyrrelser i det pneumatiske flow eller trykændringer.

E/P-omformere har mange anvendelsesområder. De kan hjælpe med at reducere udgifterne til elektricitet ved kun at tillade det tryk, som anvendelsesområdet forudsætter, frem for et konstant tryk. De kan også bruges ved placering af luftcylindre, idet trykket kontrolleres i hvert enkelt kammer og gennem tilkoblingen for at få fuld kontrol over bevægelsen, siger Björn Lindberg, teknisk chef hos Aventics.

Aventics kan tilbyde en bred vifte af elektro-pneumatiske trykregulatorer, der er tilpasset alt fra de mest simple til de mest krævende anvendelsesområder. Her præsenterer vi vores trykreguleringsventil ED02, som nu også fås til vakuumstyring.

  • Kompakt design
  • Energieffektiv
  • Stor nøjagtighed og høj dynamik
  • Beskyttelsesklasse: IP65
  • Nominelt flow: 120 l/min.
  • Trykområde: -1/0 bar, -1/1 bar, 0/0,3 bar, 0/1 bar, 0/2 bar, 0/6 bar og 0/10 bar
  • Gennemgående trykluftstilslutning (port 1), der giver mulighed for lufttilførsel fra begge sider
  • Rampemontage helt uden bundplade giver en højere fleksibilitet

Den direkte virkende ED02 er en yderst kompakt trykreguleringsventil, der ved hjælp af et analogt elektrisk signal på 0-10 V, 0-20 mA eller 4-20 mA danner et proportionalt pneumatisk tryk i udgangsporten til forskellige foruddefinerede trykområder.

ED02 er ideel til styring af store pneumatiske regulatorer, hvor et højt flow er påkrævet. Den er også velegnet til lavtryksanlæg, hvor stor præcision og nøjagtighed er et krav, eksempelvis ved anvendelse inden for halvleder- eller medicinalindustrien. ED02 kan også anvendes til vakuumanlæg, hvor der ønskes en præcis styring af vakuumniveauet.

Om AVENTICS

Aventics er en af de førende producenter af pneumatikkomponenter og pneumatiksystemer samt kundetilpassede anvendelsesformål. Som pneumatikspecialist fremstiller virksomheden produkter og tjenester til industriel automatisering især inden for Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy og Marine Technology.

Takket være integrering af elektronik, anvendelse af fremtidssikret materiel og fokus på aktuelle områder som maskinsikkerhed og industri 4.0 er Aventics en sand spydspids, når det gælder brugervenlig og intelligent teknologi.

Aventics har over 150 års erfaring med pneumatik og beskæftiger ca. 2.000 medarbejdere på globalt plan. Virksomheden er repræsenteret i over 90 lande med egne salgsorganisationer samt forretninger og har derudover produktionsanlæg i Tyskland (Laatzen), Frankrig (Bonneville), Ungarn (Eger), USA (Lexington) og Kina (Changzhou). Aventics er certificeret i henhold til ISO 9001 og ISO/TS 16949 i forhold til kvalitet, ISO 14001 i forhold til miljøstyringssystem samt ISO 50001 i forhold til energistyringssystem.

Yderligere oplysninger fås på www.aventics.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.