Skip to main content

OPC UA mahdollistaa älykkään pneumatiikan: Valmiina esineiden internetiin.

Pressmeddelande   •   Nov 28, 2017 13:59 CET

Aventics ​Smart Pneumatic Grid

Smart Pneumatic Grid luo älykkään järjestelmäverkon
Paineilmasovellusten entistä pienempi energiankulutus, hallintalaitteiden jatkuva valvonta ja kyky mukautua uusiin olosuhteisiin ovat toiveita, jotka ovat nyt todellisuutta. Sen osoittivat AVENTICS ja Boge Kompressorer Stuttgartissa järjestetyillä Motek-messuilla. Nämä kaksi yritystä ovat liittäneet älykkäästi yhteen kompressorit ja paineilmaa käyttävät laitteet yhteisessä projektissaan nimeltä Smart Pneumatic Grid.

Tavallinen keskustelunaihe automaatioalalla on vaaka- ja pystysuuntainen verkko, joka mahdollistaa edelleenkytkemisen esineiden internetiin. Moni valmistaja tarjoaa kattavia IT-ratkaisuja, joiden toteuttaminen vaatii paljon työtä. Useimmat haluavat ottaa pystysuuntaisen verkon käyttöön vähitellen saadakseen siitä kokemusta ja päästäkseen selville sen tehokkuudesta.

- Käyttäjät etsivät ratkaisuja, jotka on helppo toteuttaa ja jotka auttavat heitä pienentämään käyttökustannuksia ja lisäämään koneidensa käytettävyyttä, toteaa AVENTICSin tuotteiden strategisesta käsittelystä vastaava Wolf Gerecke.

Yksinkertaisia ja tehokkaita ratkaisuja
Smart Pneumatics Grid astuu kuvaan mukaan juuri tällöin. Smart Pneumatics Grid perustuu koneelta koneelle -viestintäprotokollaan (OPC UA), jonka OPC-säätiö on kehittänyt teollisuusautomaation käyttöön. Älykkäästi yhteenliitetyt kompressorit ja paineilmaa käyttävät laitteet tarjoavat paljon erilaisia mahdollisuuksia koko järjestelmän topologioiden valvontaan, ohjaukseen ja optimointiin.

- Kun tiedämme tämänhetkisen ja tulevan ilmankulutuksen, voimme optimoida kompressorin suorituskyvyn valvonnan. Näin energiankulutusta voidaan pienentää merkittävästi, sanoo Bogen tutkimus- ja kehitysjohtaja Peter Boldt.

Smart Pneumatic Grid tunnistaa energiatarpeen jopa yksittäisen laitteen tasolla ja ilmaisee sen selkeästi. Tietoa voidaan käyttää vaivattomasti Bogen kompressorien tarpeisiin perustuvien valvontaparametrien esittämiseen. Smart Pneumatic Grid ilmaisee myös mahdollisen vuodon aiheuttaman ilmankulutuksen lisääntymisen.

- Smart Pneumatic Gridin ansiosta huolto voidaan suorittaa hyvissä ajoin ennen laitevian syntymistä, korostaa Wolf Gerecke.

OPC UA on automaatiosektorin viestinnän käytetyin protokolla kaikenlaisilla teollisuudenaloilla. Se siirtää dataa ja tilanäyttötietoja yksiköiltä muille komponenteille, koneille tai ylemmille tahoille riippumatta sovelluksessa käytettävästä kenttäväyläviestinnästä.

Tietoja AVENTICSISTA

Aventics on pneumatiikkakomponenttien ja -järjestelmien sekä räätälöityjen sovellusten johtava valmistaja. Pneumatiikkaan erikoistunut yritys valmistaa tuotteita ja palveluja teollisuusautomaatioon erikoisalueinaan Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy ja Marine Technology.

Integroidun elektroniikan, tulevaisuudenkestävien materiaalien ja ajankohtaisiin alueisiin painottumisen, kuten koneturvallisuus ja teollisuus 4.0, ansiosta Aventics on todellinen helppokäyttöisyyden ja älykkään teknologian keihäänkärki.

Aventicsilla on yli 150 vuoden kokemus pneumatiikasta ja se työllistää noin 2 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Saksan (Laatzen), Ranskan (Bonneville), Unkarin

(Eger), Yhdysvaltojen (Lexington) ja Kiinan (Changzhou) tuotantolaitosten lisäksi yhtiö on edustettuna yli 90 maassa omilla myyntiorganisaatioilla ja jälleenmyyjillä. Aventics on sertifioitu laatustandardien

ISO 9001 ja ISO/TS 16949, ympäristöjohtamisen standardin ISO 14001 sekä energianhallinnan standardin ISO 50001 mukaisesti.

Lisätietoja on annettu osoitteessa www.aventics.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.