Pressmeddelande -

Smart pneumatik med OPC UA: Klar til Internet of Things.

Smart Pneumatic Grid skaber intelligente systemnetværk
Lavere energiforbrug for trykluftsapplikationer, konstant styring af aktuatorer og kapacitet¬ til tilpasning til nye betingelser er ønsker, som nu kan gå i opfyldelse. Det beviste AVENTICS og Boge Kompressorer på Motekmessen i Stuttgart. De to firmaer har gennemført en intelligent sammenkobling af kompressorer og trykluftforbrugere i et fælles projekt: Smart Pneumatic Grid.

Et emne, som ofte drøftes inden for automatisering er det vandrette og lodrette netværk til viderekobling til Internet of Things. Mange producenter tilbyder omfattende It-løsninger, som det kræver mange arbejdstimer at gennemføre. Og de fleste ønsker en gradvis implementering af lodrette netværk, så de kan indsamle erfaring og kontrollere effektiviteten.

- ”Brugerne er på udkig efter løsninger, som er lette at implementere, og som hjælper dem med at mindske driftsomkostninger og øge tilgængeligheden for deres maskiner”, siger Wolf Gerecke, ansvarlig for strategisk produkthåndtering hos AVENTICS.

Enkle, effektive løsninger
Det er her, Smart Pneumatic Grid kommer ind i billedet. Smart Pneumatic Grid er baseret på kommunikationsprotokollen OPC UA, som overfører data fra maskine -til¬maskine. Protokollen er udviklet af den internationale OPC Foundation.

Intelligent sammenkoblede kompressorer og tryksluftsforbrugere giver et utal af muligheder for overvågning, styring og optimering af hele systemtopologier.

- ”Når vi kender det nuværende og det fremtidige luftforbrug, så kan vi optimere styringen af kompressorens ydeevne. Dette kan bruges til at mindske energiforbruget”, forklarer Peter Boldt, som er chef for forskning og udvikling hos Boge.

Smart Pneumatic Grid identificerer energiforbruget helt ned til niveauet for den enkelte forbruger,og viser det tydeligt. Med en minimal indsats kan informationen anvendes til at udvikle behovsbestemte kontrolparametre for Boges kompressorer. Smart Pneumatic Grid viser også en stigning i luftforbruget, hvis der er opstået en utæthed.

- ”Takket være Smart Pneumatic Grid kan du lade vedligeholdelse udføre i god tid, inden et maskinstop indtræffer”, understreger Wolf Gerecke.

OPC UA er den mest anvendte kommunikationsprotokol inden for automatiseringssektoren i alle industrityper. Protokollen overfører statusindikationer fra enheder til andre komponenter, maskiner eller overordnede systemer, som anvendes i applikationen, afhængigt af feltbuskommunikationen.

Ämnen

  • Vetenskap, teknik

Kategorier

  • aventics
  • pneumatik

Om AVENTICS

Aventics er en af de førende producenter af pneumatikkomponenter og pneumatiksystemer samt kundetilpassede anvendelsesformål. Som pneumatikspecialist fremstiller virksom-heden produkter og tjenester til industriel automatisering især inden for Commercial Vehicles, Food & Beverage, Railway Technology, Life Sciences, Energy og Marine Technology.

Takket være integrering af elektronik, anvendelse af fremtidssikret materiel og fokus på aktuelle områder som maskinsikkerhed og industri 4.0 er Aventics en sand spydspids, når det gælder brugervenlig og intelligent teknologi.

Aventics har over 150 års erfaring med pneumatik og beskæftiger ca. 2.000 medarbejdere på globalt plan. Virksomheden er repræsenteret i over 90 lande med egne salgsorganisationer samt forretninger og har derudover produktionsanlæg i Tyskland (Laatzen), Frankrig (Bonneville), Ungarn (Eger), USA (Lexington) og Kina (Changzhou). Aventics er certificeret i henhold til ISO 9001 og ISO/TS 16949 i forhold til kvalitet, ISO 14001 i forhold til miljøstyringssystem samt ISO 50001 i forhold til energistyringssystem.

Yderligere oplysninger fås på www.aventics.com

Kontakter

Björn Mellgren

Sales Manager DENMARK +46(0)10-510 92 14