Pressmeddelande -

Entreprenører vil løse problemet med plast

Findes der en holdbar løsning på vores forbrug af plast? Det spørgsmål vil entreprenører i Malmø svare på. Affaldseksperter, designere og iværksættere går sammen for at sætte pres på politikerne.

I slutning af november blev der afholdt en Redesign Innovation Jam i København – et event, hvor kreative grupper med forskellige baggrunde mødtes for at udvikle nye koncepter, der skal løse de udfordringer omkring genanvendelse af plast, som de nordiske lande står med i øjeblikket.

Eventet var det første af sin slags og er begyndelsen på en ny bevægelse inden for cirkulær økonomi i Malmö og København.

- I dag er det svært for forbrugere at genanvende produkter af plast, da de ikke produceret til at skulle kunne genanvendes. Virksomheder har brug for nye forretningsmodeller og produkter med bæredygtigt design. Ofte mangler der dog både viden og ressourcer på området, siger Mickaël Mesbauer.

Ved at samle mennesker fra forskellige brancher til events med fokus på bæredygtig udvikling, vil Bridge Productions finde nye løsninger i Øresundsregionen.

Ved Redesign Innovation Jam fik affaldseksperter, designere og iværksættere præsenteret eksempler på plastikaffald og plastikgenstande, som ikke kan genanvendes eller er svære at genanvende i denne her del af verdenen. Senere gik de forskellige re-design teams i gang med at udvikle nye koncepter. De tre bedste løsninger blev udvalgt af et dommerpanel.

- Når eksperter fra forskellige brancher udvikler løsninger sammen, kan vi skabe forandring. De idéer, der opstod under eventet, var imponerende og har stort potentiale for at forandre markedet, siger Camille Duran, eventets strategiske rådgiver.

De idéer, der vandt, vil blive præsenteret på en konference d. 2. februar og bliver desuden taget med i en rapport, som sendes til beslutningstagere i Bruxelles.

Eventet var begyndelsen på en stor satsning på nye, bæredygtige løsninger, som kommer til at have sit udgangspunkt omkring Øresund. Konceptet er især aktuelt i lyset af EU’s cirkulær økonomi-pakke, som snart bliver fremlagt.

Ved spørgsmål og ønske om materiale og billeder kan Mickaël Mesbauer kontaktes på: +46 (0)705-21 73 83, mm@bridgeproductions.org

www.bridgeproductions.org

Redesign Innovation Jam blev afholdt med støtte fra Ingenniørforeningen IDA, City of Copenhagen och Zero Waste europe.

Relaterade länkar

Ämnen

  • Företagande

Bridge Productions is committed to sustainability, and achieves this through our numerous events held each year. Our event agency is centered around experiences that support environmental and social missions. We have various events such as Zero Waste Tours and Sustainability Workshops. Each event is tailored to an aspect of our mission, producing unique and catalytic experiences.