Skip to main content

Nå lanseres SETT i Norge

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2016 09:54 CET

Håvard Tjora, utdannet allmennlærer, etterutdannet til en mastergrad i lese- og skriveveiledning.

SETT er en nyetablert fagkonferanse og utstilling for moderne og innovativ læring. Konferansen retter seg mot lærere, barnehagelærere, styrere og skoleledere. Målet er å skape en arena som viser fram noe det beste som foregår innen digital læring og utvikling i skole og barnehage. I Sverige har SETT på få år blitt en stor suksess. Vi ønsker at SETT i Norge også skal inspirere, motivere og bidra til erfaringsutveksling.

Fra programmet;

PROFESJONALITET OG ELEVER SOM STREVER
Håvard Tjora, utdannet allmennlærer, etterutdannet til en mastergrad i lese- og skriveveiledning.
Hva kjennetegner profesjonalitet i arbeid med barn? Har vi en felles forståelse rundt pedagogisk profesjonalitet? Håvard har skrevet om skole i Dagbladet i seks år, og har skapt mye debatt. I dette foredraget diskuterer han skolens møte med de svakeste elevene, og diskuterer profesjonsbegrepet i skolen.

TEKNOLOGI I SKOLEN – HVA KAN VI GJØRE OG BØR VI GJØRE I NORGE?
Torgeir Waterhouse, direktør internett og nye medier, IKT Norge
I Norge, i 2016, er det diskusjoner om det skal være teknologi i skolen eller ikke. Det er merkelig. Vi trenger diskusjon om hvordan vi skal bruke teknologi, ikke om. De siste årene har vi fått stadig mer fokus på spill, og 15 EU land tatt koding inn i skolen. Australia, Japan og andre er også i gang. Hvorfor er dette viktig? Hva kan vi gjøre og bør vi gjøre i Norge.

FORDELENE MED INNOVATIVE LÆREMIDLER
Marte Blikstad-Balas,
førsteamanuensis på Institutt for lærerutdanning og skoleforskning
Hva er fordelene med å bruke innovative, digitale læremidler fremfor bare å bruke tradisjonelle skolebøker? I dette foredraget diskuterer Marte Blikstad-Balas hva forskningen sier om å lykkes med bruk av digital teknologi i fagene. Hun argumenterer for at flere læremidler bør tas i bruk i skolen, og viser konkrete eksempler på innovative læremidler.

LEKENS BETYDNING – NØKKELEN TIL MAGIEN?
Birgitte Fjørtoft, Pedagogisk leder i Thor Olsen Barnehage
Om barns lek og barnehageansattes blikk for den. Jeg vil gå dypere inn i hva lek kan bety for barn og hvilke konsekvenser det kan få om vi ignorerer eller ikke skaper rom for barns lekende væremåte. Jeg argumenterer for lekende, tilstedeværende ansatte og, ved hjelp av noen ”glimt” fra egen praksis tar jeg dere med inn i galskapen, uforutsigbarheten og de ville dimensjonene som kan oppstå, om vi tør å la oss rive med. Birgitte er pedagogisk leder i Thor Olsen Barnehage og utdannet førskolelærer med estetisk fordypning og master i førskolepedagogikk.

Se hele konferanseprogrammet her.

Bli inspirert i utstillingen
SETTdate er et område i utstillingen der du har mulighet til å prøve ut aktiviteter som Virtual Reality og programmering sammen med våre samarbeidspartnere. Du kan også treffe foredragsholderne våre etter forelesningen for å diskutere innholdet, eller bare ”henge og nettverke” en stund med kolleger fra hele Norge. SETTdate er rett og slett en arena for å være nysgjerrig, møtes, inspireres av hverandre og fordype samtalen.

I utstillingen møter man over 60 utstillere med produkter og tjenester innen digital og innovativ læring. Se alle utstillere her:

Åpning
SETT åpnes mandag 28. november kl. 10.00 av Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo kommune og Fredrik Svensson, gründer av SETT.

Tid og sted
Norges Varemesse, Lillestrøm
Mandag 28. november 2016: 9:30-17:00
Tirsdag 29. november 2016: 8:45-16:00

Presseregistrering
Akredittering for presse, meld deg på her.

SETT arrangeres den 28. - 29.november 2016 på Norges Varemesse på Lillestrøm. Arrangører er Easyfairs og Rektorsakademien Utveckling ( RAU) i samarbeid med Utdanningsforbundet og Oslo kommune. Mer info finner du på www.settdagene.no


For mer informasjon kontakt:
Lina Hann, prosjektleder, SETT, lina.hann@easyfairs.com +46 8 506 650 02
Bjarte Rørmark, Osloskolen, Bjarte.Rormark@ude.oslo.kommune.no +47 95121185
Frida Monsen,Innovative Learning Manager, frida@rautveckling.se +46 70-769 65 75
Ann Britt K Berlin, Utdanningsforbundet, annkbe@udf.no +47 95807038

Om Rektorsakademien Utveckling
RAU, Rektorsakademien Utveckling, er basert i Stockholm og driver med utviklingsprosjekter, lederutvikling, kreativitetsutvikling, omverdensovervåkning og opinionsdannelse innenfor rammene for svensk skole, arbeidsliv og framtid. Vår idé er å bidra til at skoler og bedrifter utvikles i takt med samfunnsutviklingen og samtiden. RAU ble grunnlagt i 2011 av Fredrik Svensson og har siden starten rukket å starte en rekke viktige utviklingsprosjekter. Les mer om RAU og øvrige prosjekter.

Om Osloskolen
Osloskolen representerer Norges største skoleeier med nesten 90.000 elever og lærlinger og 14.600 ansatte. Utdanningsetatens ansvarsområde omfatter grunnskolen, videregående opplæring, voksenopplæring, spesialundervisning og fagopplæring. Etaten har også ansvar for Fagskolen i Oslo, Oslo musikk- og kulturskole, pedagogisk-psykologisk tjeneste, Aktivitetsskolen og Sommerskolen Oslo.

Om Utdanningsforbundet
Utdanningsforbundet er den største arbeidstakerorganisasjonen for fagfolk i skole og barnehage. Vi kjemper for unges rett til en god utdanning. Vi jobber aktivt for at lærere og ledere i barnehage, grunnskole, videregående, høyskoler og universiteter skal ha gode lønns- og arbeidsvilkår. Les mer på www.utdanningsforbundet.no

Om Artexis Easyfairs

I tråd med målsettingen "Visit the future" gjør Artexis Easyfairs det mulig for interessenter generelt å besøke fremtiden ved å skape attraktive møteplasser som oppfyller deres behov og presenterer løsninger i beste tenkbare format.

Gjennom Easyfairs organiserer konsernet i dag over 200 messer i 19 land (Algerie, Belgia, Danmark, De forente arabiske emirater, Finland, Frankrike, Kina, Nederland, Norge, Portugal, Russland, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tyskland, USA og Østerrike).

I konsernets nordiske region inngår varemerker som Apotek & Egenvård, BostadsrättsMässan, Butikkleverandør, Byggmässan, Caravan Stockholm, Comic Con Copenhagen, Comic Con Stockholm, e-Commerce, Eiendomsmessen, Elmässan, Ekobygg, Ekonomi & Företag, Empack, Fastighetsmässan, Fastfood & Café, ICTexpo, Microsoft TechDays, MVTe, Möten & Events, Økobygg, Promotionmässan, Restaurangexpo, SETT, Shop Nordic, Sign & Print, Sportfiskemässan, Talous og VVS-mässan.

Artexis driver 11 messeanlegg i Benelux-landene og Norden (Gent, Antwerpen, to anlegg i Namur, Mechelen-Brussels North, Mons, Hardenberg, Gorinchem, Venray, Stockholm og Malmö). Konsernet sysselsetter over 700 ansatte og forventes å generere inntekter på over 169 millioner euro for regnskapsåret 2016/2017.

Artexis Easyfairs vil være møte- og messebransjens mest innovative, fleksible og effektive arrangør. For å nå dette målet ansetter vi engasjerte medarbeidere, bruker best mulige markedsføringsverktøy og teknologiske løsninger samt utvikler sterke varemerker. "Visit the future with Artexis Easyfairs".

Du finner mer informasjon på nettsiden vår www.artexiseasyfairs.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy