Blogginlägg -

Derbyseger för Hammarby

Derbyt mot Brommapojkarna slutade lyckligt.Hammarby vann med 4–1 och är fortsatt obesegrat i Elitettan– Det känns riktigt bra, säger Hammarbys lagkapten Olga Ekblom.

Efter säsongens tre inledande matcher är Hammarby fortfarande obesegrat.
I lördagens derbymöte med Brommapojkarna bärgades vårens tredje fullpoängare, men det krävdes hårt jobb och mycket tålamod för att få segertåget i rullning.

– Vi vet att målen kommer om vi bara jobbar på och spelar vårt spel, säger lagkaptenen Olga Ekblom.

Mitt i första halvlek drog Ekblom igång ett anfall efter vänsterkanten. Efter ett inspel mot Greta Holmberg hamnade bollen hos Ellinor Lindbom som med ett behärskat avslut gav Hammarby ledningen och spräckte dödläget i matchen.

De första 45 minuterna blev annars en jämn historia där hemmalaget förde spelet och dessutom skapade en handfull chanser, men där gästande BP var farliga i sina snabba omställningar.

Andra halvlek var bara sju minuter gammal när Brommapojkarna utjämnade. En frispark från höger resulterade i att Ida Garamvölgyi kunde nicka in kvitteringsbollen bakom Emelie Ekman i hemmamålet.

Hammarby hämtade sig dock snabbt efter kallduschen. En knapp kvart senare löpte sig lagkaptenen Olga Ekblom igenom BP-försvaret, rundade målvakten Zeynep Anar och rullade bollen i mål.
Efter ledningsmålet tog Hammarby över helt och hållet, vilket också gav resultat.

Drygt tio minuter efter sitt 2–1-mål utökade Ekblom hemmaledningen.
En ny fin löpning och prestation avslutades med en vacker lobb över en chanslös BP-målvakt.

Och det var inte över där.
På övertid drogs Elina Johansson ner i offensivt straffområde med straffspark som följd.
Johansson tog själv hand om straffen och fastställde slutresultatet till 4–1.

– Riktigt skönt. Vi gör fyra mål och tar tre nya poäng fast att vi kanske inte presterar vår bästa fotboll, säger matchens lirade, Olga Ekblom.

Hammarby IF DFF–IF Brommapojkarna 4–1 (1–0)1–0, Ellinor Lindbom (21), 1-1 Ida Garamvölgyi (52), 2–1, Olga Ekblom (67), 3–1 Olga Ekblom (80), 4–1 Elina Johansson, straff (93).

Domare: Laura Rapp, Årsta. Publik: 431.