Blogginlägg -

Sigrid Persson räddade en poäng åt Hammarby

Hammarby var på väg mot förlust i derbyt mot Djurgården. Då klev Sigrid Persson fram.
Med två sena mål förvandlade hon underläge till oavgjort och fixade en välförtjänt poäng.
– Så jäkla skönt, säger tvåmålsskytten.

Det finns derbyn och så finns det dramatiska dito.
Matchen mellan Djurgården och Hammarby på Stockholms Stadion blev ett rivalmöte av det senare slaget.
En rakt igenom hård kamp mellan två obesegrade lag om såväl prestige som poäng.

Hammarby inledde bäst och var det starkare av lagen den första halvan av inledningsakten.
Djurgården åt sig in i matchen, jämnade ut spelet och skapade ett par farlighet i den andra delen av halvleken.

Men när lagen gick till pausvila var det fortfarande två stora nollor som lyste starkt på resultattavlan.
Efter paus tog målfabrikationen fart.
Djurgården tog ledningen redan efter fem minuters spel när en lång boll från Alexandra Höglund letade sig mot och förbi olyckliga Hammarbymålvakten Emelie Ekman.

Hammarby lät sig inte påverkas nämnvärt av målet utan fortsatte att spela sitt spel i jakten på ett kvitteringsmål.
Men jakten på en utjämning kom av sig när Mia Jalkerud ökade på hemmaledningen till 2–0 tolv minuter från slutet.

Där och då såg Djurgården ut att gå mot en prestigefylld och värdefull derbyseger.
Inhopparen Sigrid Persson hade andra planer.
Med en minut kvar till full tid lubbade hon in Hammarbys reduceringsmål och hon var inte klar med det. I den tredje tilläggsminuten skarvade hon in kvitteringsbollen.
– Det känns så otrolig skönt. Vi ville verkligen inte förlora den här matchen, säger Hammarbys poängräddare.
Perssons två mål innebär att Hammarby tog med sig en poäng från derbyt och fortfarande är obesegrat i Elitettan.

Djurgårdens IF DFF–Hammarby IF DFF 2–2 (0–0)1–0, Alexandra Höglund (50), 2-0 Mia Jalkerud (78), 2–1, Sigrid Persson (90), 2–2 Sigrid Persson(90+3).

Domare: Hanna Grahn. Publik: 563.