Nyhet -

Bajen klara för Superettan

Hammarby hade möjligheten att säkra kvalificering till Superettan på egen hand i matchen mot Västerås BK 30, men trots ett massivt spelövertag och många bra målchanser så stod det 0-0 efter första halvlek.

I andra halvlek sjönk Bajens spelkvalitet en aning, men trots fortsatt dominans var det Västerås som tog ledningen med 1-0 på straff. Hammarby fortsatte att jaga mål, men det blev Västerås som satte 2-0 strax efter ett av Bajens jättelägen. I slutminutrarna reducerade Helén "Honken" Holmgren på en passning snett inåt bakåt från Greta Holmberg.

Trots förlusten med 1-2 så blev Hammarbys avancemang till nya Superettan klart då Sirius besegrade Rågsved med hela 7-1. Därmed är Hammarbys plats ointaglig för de lag som jagar bakom.

I Norrettan är Sirius och Sunnanå klara för allsvenskt kval. De lag som är kvalificerade för Superettan är Sundsvall, Kvarnsveden, Umeå Södra och Hammarby. Rågsved och Västerås konkurrera om en kvalplats till nya serien.