Nyhet -

Bajen vann årets sista derby

Bajen tog kommandot direkt i matchen och var totalt dominerande med undantag för en period i mitten av andra halvlek. Hemmalaget hade flera chanser inledningsvis, men det dröjde till den 29:e minuten innan första målet kom, genom att Josefin Nordin väggpassade sig fram med Julianne Sitch och satte bollen säkert. Rågsved hade någon enstaka kvalificerad målchans i första halvlek, medan Hammarby hade bud på flera mål.

Årets hittills största publik, 351 åskådare, hann knappt inta sina platser inför andra halvlek då Emma Jansson fick en långpass, tog sig förbi målvakten och la bollen i öppet mål.

Det var nog många som trodde att det skulle bli en säker seger, men Rågsved lyckades få Hammarbyförsvaret ur balans då man efter tre raka hörnor fick in en reducering och det skapade oro i Bajens spel. Rågsved fick igång ett bra tryck mot Hammarbys mål, men efter några spelavbrott pga skador tappade man initiativet. Istället passade Emma Jansson fram Megan Mischler med tio minuter kvar av matchen och Megan kunde fastställa vinstresultatet, 3-1.

Vinsten innebär att Hammarby nu har åtta poäng ner till sjunde platsen. För att kvalificera sig till nya "Damettan" nästa år måste man placera sig bland de sex första i serien.

Dagens matchvärd Citytavlan utsåg Emma Jansson till bäste spelare i Hammarby.