Nyhet -

Emma nätade i debuten då Bajen vann derbyt

Det har varit mycket uppmärksamhet kring Bajens nyförvärv Julianne Sitch. Julianne fick tyvärr inte delta i matchen mot Vasalund då alla dokument inte är klara i USA. Istället klev ett annat nyförvärv in, Emma Jansson, och gjorde ett mål och var delaktig i det sista målet som var ett självmål.

Hammarby inledde i ett högt tempo och dominerade matchbilden fullständigt med ett mycket fint passningsspel inledningsvis. Redan efter fyra minuter gjorde Rosie Malone-Povolny 1-0 med en nick i målvaktens nedre hörn. Vasalund hade i stort sett inga chanser alls utan chansade på långa bollar och kontringar. Ändå lyckades man kvittera Hammarbys ledning efter en hörna där Bajen inte får bort bollen. Givetvis var det en gammal hammarbyit som kvitterade, Tempest-Marie Norlin.

Hela matchen fortsatte i stort sett på samma sätt. Hammarby var spelförande och dominerade matchen och Vasalund försökte kontra utan att skapa speciellt farliga chanser. I slutet på första halvleken skadade sig Matilda Forslund och vi får återkomma till hur illa det är, men ont fick hon. Det var anmärkningsvärt att hemmalaget inte hade förberett en bår till matchen för när domaren ropade efter en sådan fanns varken en på plats eller någon som gjorde en ansats till att få fram en.

Bajen gjorde ett byte då nyförvärvet Emma Jansson från Sollentuna Fotboll gjorde entre. Cattis Dahlström klev ner på Matildas backplats och Megan Mischler tog plats på höger mittfält. Hammarby radade upp chanser i andra halvlek med allt från klacksparkar till distansskott, men det skulle dröja till 84:e minuten då Emma presenterade sig med ett skott, ribba in. Det tredje målet såg också ut att vara Emmas, men det var ett självmål.

En stabil seger och nu väntar Bollstanäs hemma på Kanalplan på lördag kl 14.00.

Vasalund-Hammarby IF DFF 1-3 (1-1)
0-1 Rose Malone-Povolny (4), 1-1 Tempest-Marie Norlin (28), 1-2 Emma Jansson (84), 1-3 Självmål (90)